Нацрада готується скасувати старі рішення по «цифрі» та прийняти нові

26 Жовтня 2010
17702
26 Жовтня 2010
18:21

Нацрада готується скасувати старі рішення по «цифрі» та прийняти нові

17702
Нацрада готується скасувати старі рішення по «цифрі» та прийняти нові

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 жовтня готується скасувати та внести зміни до своїх рішень щодо впровадження цифрового телерадіомовлення, а також ухвалити рішення про створення національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T та рішення про створення робочої групи з підготовки нової редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Відповідні питання містяться в порядку денному Нацради.

 

Як пояснила ТК заступник голови Нацради Лариса Мудрак, для розвитку процесу української «цифри» Нацраді треба скасувати достатньо багато рішень, «які не вкладаються в сьогоднішню систему - щоб розвивати перший, другий, третій і п'ятий мультиплекси».

 

«По-друге, треба внести зміни до Плану розвитку. І третє - це заклик до прийому всіх охочих ТРО до першого, другого, третього і п'ятого мультиплексів», - сказала вона.

 

На уточнююче запитання, чи буде скасований попередній розподіл місць у другому і третьому мультиплексах, Лариса Мудрак відповіла, що йдеться про вільні місця в цих мультиплексах.

 

Нагадаємо, влітку Нацрада анулювала ліцензії восьми з 10-ти мовників з четвертого мультиплексу МХ-4.

 

Раніше учасники конференції «Технології цифрового мовлення: Стратегія впровадження (DBT-2010)» просили Нацраду перерозподілити місця в МХ-2 і МХ-3 з урахуванням пропозицій телевізійних компаній, провести ліцензування цих мовників і прийняти рішення щодо визначення Концерну РРТ як оператора багатоканальної цифрової телемережі в мультиплексах МХ-2, МХ-3 і МХ-5.

 

Завтра ТК інформуватиме своїх читачів щодо прийнятих Нацрадою рішень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17702
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду