Гриценко: У місцевих радах потрібні журналісти. «Таргани бояться світла»

25 Жовтня 2010
18946
25 Жовтня 2010
10:32

Гриценко: У місцевих радах потрібні журналісти. «Таргани бояться світла»

18946
Гриценко: У місцевих радах потрібні журналісти. «Таргани бояться світла»

Наявність журналістів у місцевій владі забезпечить її прозорість та відкритість для суспільства. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, пише інтернет-видання «Українська правда».

 

«Влада має бути відкритою для людей та прозорою у своїх рішеннях. Тому якщо у списках до органів місцевої влади йдуть журналісти, тобто люди, які звикли доносити суспільству інформацію, то це плюс», - сказав політик.

 

На думку Гриценка, саме журналісти, які потраплять в органи місцевої влади, зможуть показати людям, які рішення приймаються та якими будуть наслідки цих рішень. Крім того, на його думку, журналісти у владі можуть забезпечити зворотній зв'язок між владою та суспільством.

 

«Якщо у місцевій раді як депутат буде наявний журналіст, він може зсередини освітлювати її роботу, не давати приймати рішення "під килимом", проливатиме світло на дії влади», - зазначив Гриценко. «Таргани бояться світла. І якщо у владі буде присутня людина, яка зможе донести правду до людей, вони боятимуться ухвалювати рішення, які йдуть всупереч інтересам громади», - додав він.

 

Гриценко також відмітив, що завдяки освітлюванню роботи влади люди зможуть побачити те «дивне поле», якого не бачили раніше.

 

«Часто буває так, що кількість рішень, що ухвалюється на сесіях місцевих рад, не співпадає з тією, що потім оприлюднюється. Громада, нарешті, зможе побачити, що дійсно відбувається у владі», - зазначив він. Тому пан Гриценко вважає, якщо журналісти потраплять в органи місцевої влади, «дурь кожного буде видна», влада стане нарешті прозорою, і це принесе користь громаді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18946
Читайте також
30.10.2010 11:45
Василь Хомин, «Вголос про політику»
31 852
26.10.2010 10:23
Наталья Выговская
, для «Детектор медіа»
21 289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду