19 жовтня Верховна Рада розгляне постанову про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії

18 Жовтня 2010
14453
18 Жовтня 2010
11:53

19 жовтня Верховна Рада розгляне постанову про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії

14453
19 жовтня Верховна Рада розгляне постанову про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії

Розгляд Верховною Радою проекту постанови № 7100 «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2010 року»  призначений на 19 жовтня. Про це «Детектор медіа» повідомив народний депутат України Андрій Шевченко.

 

Авторами проекту, зареєстрованого у ВР 7 вересня 2010 року, є народні депутати Ірина Геращенко (НУНС), Олена Бондаренко (ПР), Степан Курпіль (БЮТ), Володимир Зубанов (ПР), Віктор Сінченко (Блок Литвина), Вадим Колісниченко (ПР) та Олена Кондратюк (БЮТ).

 

Завданням проекту постанови є усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні кампанії місцевих виборів 31 жовтня 2010 року, запобігання можливим зловживанням з боку контролюючих органів у ході перевірок діяльності засобів масової інформації.

 

«Проектом постанови передбачається звернутися до Кабінету Міністрів України з дорученням та, окремо, до Державної податкової адміністрації України і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки планові та позапланові перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні,  негативно вплинути на процес забезпечення об'єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії», - йдеться у пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду