detector.media
18.10.2010 11:53
19 жовтня Верховна Рада розгляне постанову про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії

Розгляд Верховною Радою проекту постанови № 7100 «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2010 року»  призначений на 19 жовтня. Про це «Детектор медіа» повідомив народний депутат України Андрій Шевченко.

 

Авторами проекту, зареєстрованого у ВР 7 вересня 2010 року, є народні депутати Ірина Геращенко (НУНС), Олена Бондаренко (ПР), Степан Курпіль (БЮТ), Володимир Зубанов (ПР), Віктор Сінченко (Блок Литвина), Вадим Колісниченко (ПР) та Олена Кондратюк (БЮТ).

 

Завданням проекту постанови є усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні кампанії місцевих виборів 31 жовтня 2010 року, запобігання можливим зловживанням з боку контролюючих органів у ході перевірок діяльності засобів масової інформації.

 

«Проектом постанови передбачається звернутися до Кабінету Міністрів України з дорученням та, окремо, до Державної податкової адміністрації України і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки планові та позапланові перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні,  негативно вплинути на процес забезпечення об'єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії», - йдеться у пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY