На час передвиборчої кампанії БЮТ вимагатиме мораторію на перевірки ЗМІ та створює гарячу лінію для журналістів

11 Травня 2007
15677
11 Травня 2007
13:16

На час передвиборчої кампанії БЮТ вимагатиме мораторію на перевірки ЗМІ та створює гарячу лінію для журналістів

15677
На час передвиборчої кампанії БЮТ вимагатиме мораторію на перевірки ЗМІ та створює гарячу лінію для журналістів

«Засоби масової інформації не повинні бути заручниками виборчої кампанії, яка відбувається сьогодні в Україні», – на цьому наголосив заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко на прес-конференції в інформагентстві «УНІАН», присвяченій проблемам роботи ЗМІ у період виборчої кампанії, повідомляє прес-служба віце-спікера.

Головними проблемами нинішньої діяльності засобів масової інформації Томенко вважає використання в партійних інтересах державних та комунальних мас-медіа та відсутність достатньої регламентації принципів діяльності ЗМІ під час виборів. На думку Миколи Томенка, для вирішення цих проблем Центральна виборча комісії на своєму найближчому засіданні повинна була би врегулювати порядок роботи засобів масової інформації під час виборів. Оптимальним варіантом, на думку віце-спікера Верховної Ради V скликання, було би створення Громадської ради при ЦВК, яка могла би оперативно реагувати на проблемні питання в роботі ЗМІ, що виникатимуть під час виборчої кампанії.

Микола Томенко також підкреслив, що БЮТ вимагатиме запровадження на час виборчої кампанії мораторію на проведення перевірок ЗМІ відповідними службами виконавчої влади і державними установами. Водночас, як ініціатор запровадження відповідних мораторіїв під час попередніх виборчих кампаній, Микола Томенко висловив здивування тим, що якщо навіть за часів президентства Леоніда Кучми вдавалося домогтися мораторію на проведення перевірок роботи ЗМІ під час виборів, то нинішня влада досі ніяк не відреагувала на вимоги щодо запровадження такого мораторію. Більше того, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення взагалі категорично відмовилася його реалізовувати.

Заступник Голови Верховної Ради V скликання зазначив також, що законодавчі зміни, які стосуються забезпечення діяльності ЗМІ під час виборів, варто ухвалити разом з іншими змінами до виборчого законодавства у разі їх прийняття перед достроковими парламентськими виборами.

Також Томенко поінформував, що з метою оперативного реагування на перешкоджання вільній діяльності ЗМІ, зокрема в регіонах, БЮТ запроваджує гарячу лінію. Звернутися на неї можна, спрямувавши повідомлення на адресу електронної пошти svobodaslova@beauty.net.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду