Сергій Дзюба став лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за книгу «Замінований рай»

14 Жовтня 2010
12066
14 Жовтня 2010
14:44

Сергій Дзюба став лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за книгу «Замінований рай»

12066
Сергій Дзюба став лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за книгу «Замінований рай»

Переможцем премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики за 2010 рік став письменник та журналіст Сергій Дзюба за книгу «Замінований рай». Про це сьогодні на засіданні колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення оголосив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк.

 

За його словами, книга присвячена роботі українських миротворців у країнах третього світу. «Це  робота серйозна, ми публікуємо її у грудні», - сказав він.

 

Рішення про це комітет премії прийняв 14 жовтня. Всього на розгляд Держкомтелерадіо надійшло 42 публіцистичних твори (18 газетно-журнальних матеріалів, 21 теле- та 3 радіоматеріали).

 

При цьому, за інформацією прес-служби, у конкурсі взяли участь представники з 18-ти областей України.

 

Також комітет премії рекомендував для видання за програмою «Українська книга» на 2011 рік окремою книгою серію документальних нарисів «Проща» Григорія Гайового, опублікованих у журналі «Вітчизна» за липень-серпень і вересень-жовтень 2008 року.

 

Окрім цього, було вирішено відзначити грамотами премії імені В'ячеслава Чорновола публікацію «Паркові узурпатори, або Цісар заплакав би...» Василя Дем'яніва, головного редактора газети «Коломийський вісник» з Івано-Франківської області, а також документальний фільм «Хлібна гільйотина» Ігоря Кобріна та Євгена Шафранського. Нагадаємо, цей фільм кілька разів виходив на телеканалі «1+1» у День пам'яті жертв Голодомору.

 

Нагородження лауреата премії відбудеться напередодні дня народження В'ячеслава Чорновола - 24 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду