detector.media
06.10.2010 10:25
Портнов вважає неприпустимими дії Бута стосовно журналістки 5-го каналу

Заступник глави Адміністрації президента, член Вищої ради юстиції Андрій Портнов назвав неприпустимим для політика стягувати з журналістів гроші через суд за вигаданими обставинами. Так він прокоментував рішення суду за позовом народного депутата до журналістки Ольги Сніцарчук і 5-го каналу про захист честі та гідності, пише  «Інтерфакс-Україна».

 

 «Ми не проти того, аби політики захищали свою честь і гідність у суді. Але стягувати з журналістів гроші за вигаданими та неіснуючим обставинами неприпустимо для будь-якого політика. З жалем прочитав рішення Апеляційного суду Києва, у рішенні якого зазначено, що народний депутат "був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров'я,... почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему та психіку, почав зриватися на рідних і близьких», - сказав Андрій Портнов.

 

Портнов зазначив, що з «такою нервовою психікою» депутат не повинен займатися важкою депутатською роботою і порадив народному депутату «працювати в театральному гардеробі в літній період».

 

За словами заступника глави президентської адміністрації, Юрій Бут своїм зверненням до суду надав «ведмежу послугу» парламентському Комітету з питань правосуддя, членом якого є. Пан Портнов пояснив це тим, що численні європейські хартії зобов'язують політика бути стриманішим стосовно журналістів, а журналістам дають право на висловлення будь-якої точки зору.

 

Андрій Портнов порадив журналістці Ользі Сніцарчук і 5-му каналу звернутися з касаційною скаргою на рішення Апеляційного суду Києва, а також негайно направити до Вищої ради юстиції скаргу на дії судді.

 

Заступник глви Адміністрації президента висловив впевненість, що Вища рада юстиції розбереться з такими випадками й ухвалить справедливе рішення.

 

Як писала ТК, журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук 5 жовтня повідомила, що Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Подільського районного суду за позовом народного депутата Юрія Бута. Депутат відсудив у журналістів 20 тис. грн за те, що у своєму сюжеті Сніцарчук назвала його «відщепенцем».

 

Як відомо, Бут є одним з перших депутатів, які у 2008 році вийшли з коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина, що фактично її зруйнувало. Наразі Бут є членом нинішньої більшості, а також головою парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу комітету з питань судочинства.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY