Права на сайт afisha.ua купує російський медіахолдинг «Профмедіа»

4 Жовтня 2010
16928
4 Жовтня 2010
11:17

Права на сайт afisha.ua купує російський медіахолдинг «Профмедіа»

16928
Права на сайт afisha.ua купує російський медіахолдинг «Профмедіа»

Російський медіахолдинг «Профмедіа» купує права на сайт afisha.ua у видавництва КР Media. Про покупку «Профмедіа» прав на український інтернет-ресурс стало відомо в п'ятницю з повідомлення Антимонопольного комітету, який видав дозвіл на купівлю сайту кіпрською Redflower Enterprises Ltd, пише «Коммерсантъ».

 

В прес-службі «Профмедіа» агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили, що Redflower діє в інтересах Rambler Media та «Афіші» (входять в холдинг «Профмедіа»). Від подальших коментарів щодо завершення угоди в російському холдингу відмовилися.

 

За словами директора з маркетингу російського агентства MindShare Interaction Юлії Удовенко, «Афіша» в Росії - одне з перших видань в сегменті сіті-гайдів «з якісним контентом та аудиторією»: «Компанії, які мають офіси в Росії та Україні, зможуть запустити рекламу на ресурсах двох країн», - пояснює директор.

 

Один з менеджерів «Афіші» в коментарях «Коммерсанту» зазначав, що поки що угода з KP Media стосується тільки сайту. За інформацією видання, вихід «Профмедіа» в Україну цього року був малоймовірним, так як права на «Афішу» в країні мав KP Media, і зв'язку між українським та російським виданням не було. Зазначимо, що на початку року «Афіша» та ї конкурент Time Out (ВД «Український Медіа Холдинг») перестав виходити через введенням заборони в країні на рекламу тютюнової та алкогольної продукції в пресі, дохід видань (весь сегмент в 2009 році, за оцінками «УМХ», склав 5 млн. грн.) знизився більше ніж на 70 %.

 

Із закриттям видання КР Media не став розвивати і сайт. «У afisha.ua невисока відвідуваність і нечітке позиціонування. Його уже рік немає в наших медіапланах»,- говорить директор інтернет-агентства OK Internet Андрій Гайдут. За його оцінками, щоб повернути «Афіші» лідерські позиції, потрібно інвестувати близько $500 тис.

 

Як зазначив Михайло Рогальський, директор Fine Web, «головна проблема друкованих видань в цьому сегменті - заборона реклами тютюну і алкоголю. А в інтернеті такої заборони немає, хоча компанії поки що не дуже активно користуються цією можливістю». За словами пана Рогальського, проект який він розвивав Gloss.ua і запустив у 2007 році, уже став прибутковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду