detector.media
04.10.2010 11:17
Права на сайт afisha.ua купує російський медіахолдинг «Профмедіа»

Російський медіахолдинг «Профмедіа» купує права на сайт afisha.ua у видавництва КР Media. Про покупку «Профмедіа» прав на український інтернет-ресурс стало відомо в п'ятницю з повідомлення Антимонопольного комітету, який видав дозвіл на купівлю сайту кіпрською Redflower Enterprises Ltd, пише «Коммерсантъ».

 

В прес-службі «Профмедіа» агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили, що Redflower діє в інтересах Rambler Media та «Афіші» (входять в холдинг «Профмедіа»). Від подальших коментарів щодо завершення угоди в російському холдингу відмовилися.

 

За словами директора з маркетингу російського агентства MindShare Interaction Юлії Удовенко, «Афіша» в Росії - одне з перших видань в сегменті сіті-гайдів «з якісним контентом та аудиторією»: «Компанії, які мають офіси в Росії та Україні, зможуть запустити рекламу на ресурсах двох країн», - пояснює директор.

 

Один з менеджерів «Афіші» в коментарях «Коммерсанту» зазначав, що поки що угода з KP Media стосується тільки сайту. За інформацією видання, вихід «Профмедіа» в Україну цього року був малоймовірним, так як права на «Афішу» в країні мав KP Media, і зв'язку між українським та російським виданням не було. Зазначимо, що на початку року «Афіша» та ї конкурент Time Out (ВД «Український Медіа Холдинг») перестав виходити через введенням заборони в країні на рекламу тютюнової та алкогольної продукції в пресі, дохід видань (весь сегмент в 2009 році, за оцінками «УМХ», склав 5 млн. грн.) знизився більше ніж на 70 %.

 

Із закриттям видання КР Media не став розвивати і сайт. «У afisha.ua невисока відвідуваність і нечітке позиціонування. Його уже рік немає в наших медіапланах»,- говорить директор інтернет-агентства OK Internet Андрій Гайдут. За його оцінками, щоб повернути «Афіші» лідерські позиції, потрібно інвестувати близько $500 тис.

 

Як зазначив Михайло Рогальський, директор Fine Web, «головна проблема друкованих видань в цьому сегменті - заборона реклами тютюну і алкоголю. А в інтернеті такої заборони немає, хоча компанії поки що не дуже активно користуються цією можливістю». За словами пана Рогальського, проект який він розвивав Gloss.ua і запустив у 2007 році, уже став прибутковим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY