УП: Вдова Кравченка готова надати факти

29 Вересня 2010
12903
29 Вересня 2010
13:00

УП: Вдова Кравченка готова надати факти

12903
УП: Вдова Кравченка готова надати факти

Родина Юрія Кравченка наполягатиме, щоб матеріали, які доводять причетність екс-голови МВС до загибелі Георгія Гонгадзе, були виділені в окрему справу, пише «Українська правда»

з посиланням на газету «Сегодня».

 

За цією інформацією, дружина покійного генерала Тетяна Кравченко повідомила:

«Ми хочемо, щоб Генпрокуратура провела повноцінне розслідування», - наголосила вона.

«Після чого нехай суд вирішить, винен мій чи чоловік ні. Причому - у відкритому засіданні».

 

«Поки я тільки усно повідомила про своє бажання. Але найближчим часом привезу до Генпрокуратури офіційне прохання», - зазначила вона.

 

Дружина Юрія Кравченка переконана, що не він був замовником убивства Георгія Горгадзе.

 

«Я впевнена у невинуватості мого чоловіка. І не дам на поталу його чесне ім'я», - заявила Тетяна Кравченко.

 

«Тим більше, що єдиним доказом причетності чоловіка до смерті журналіста є свідчення екс-генерала Олексія Пукача. А цього явно недостатньо для обвинувачення», - наголосила вона.

 

«Я ж готова надати слідству факти, які повністю знімуть підозри з мого чоловіка», - заявила дружина покійного генерала.

 

Про які саме факти йдеться, Тетяна Кравченко сказати відмовилася.

 

У Генпрокуратурі сказали: «Якщо вона принесе цю заяву, то слідчий ГПУ, який веде цю справу, розгляне його та прийме рішення: або відмовити, або задовольнити клопотання».

 

«В останньому випадку вся справа Гонгадзе, по суті, буде розвалена», - зазначив адвокат Едуард Багіров.

 

Раніше прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко заявив що, на думку слідства, єдиним замовником розправи над журналістом Гонгадзе є Юрій Кравченко, а Олексій Пукач був виконавцем. У зв'язку зі смертю Юрія Кравченка, слідчий повинен був закрити справу у відношенні екс-голови МВС, але це є нереабілітуючою обставиною. Родичі Кравченка зажадали довести досудове слідство у відношення покійного глави МВС до кінця. Коментуючи це «Комерсанту-Україна», Бойченко сказав, що «тепер при передачі справи до суду слідчий повинен буде знову подавати клопотання про застосування ч. 8 ст. 6 УПК і просити закрити кримінальну справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного, а суд вирішуватиме, закривати справу чи розглядати її й ухвалювати рішення щодо винуватості Кравченка».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12903
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду