У Росії назвали лауреатів «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя»

26 Вересня 2010
17465
26 Вересня 2010
11:38

У Росії назвали лауреатів «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя»

17465
У Росії назвали лауреатів «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя»

Увечері в суботу, 25 вересня, в Михайлівському театрі в Санкт-Петербурзі завершилася церемонія нагородження російською національною телевізійною премією «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя». Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на ИТАР-ТАСС. Одразу п'ять нагород виборола інформаційно-аналітична служба каналу РЕН-ТВ.

 

На початку церемонії планувалося вручити спеціальний приз Академії російського телебачення Олегу Дорману, автору документального фільму «Подстрочник» про перекладачку Ліліанну Лунгіну. Проте режисер прийняти нагороду відмовився і прислав повідомлення, яке зачитав зі сцени продюсер фільму Фелікс Дектер.

 

«Серед членів Академії, її журі, засновників і так далі - люди, через яких наш фільм одинадцять років не міг потрапити до глядачів. Люди, які зневажають публіку і які зробили телебачення головним фактором звичаєвої і суспільної катастрофи, яка відбулася за десять останніх років», - написав пан Дорман.

 

Автор «Подстрочника» Олег Дорман відмовився від нагороди

 

«Отримавши в руки найбільшу владу, якою, на жаль, володіє в нас телебачення, його керівники, редактори, продюсери, журналісти не мають права робити глядачів гірше. Вони не мають права розбещувати, перетворювати нас на зброд, на злий, жадібний, пошлий натовп. У них немає права давати нагороди "Подстрочнику". Успіх Ліліанни Зіновіївни Лунгіної їм не належить», - резюмував режисер. Його нагорода була передана представникам телеканалу «Культура», на якому вийшов фільм.

 

Спеціальний приз «За особистий вклад у розвиток російського телебачення» отримала член Академії російського телебачення Манана Асламазян. Нагорода їй буде вручена в рамках Всеросійського телевізійного конкурсу «ТЕФІ-Регіон-2010», фінал якого пройде на початку 2011 року. А легендою російського телебачення визнали Галину Шергову.

 

Двох нагород була удостоєна журналістка телеканалу РЕН-ТВ Маріанна Максимовська. Її програма «Неделя» визнана найкращою інформаційно-аналітичною програмою, а їй самій присудили премію в номінації «Ведучий інформаційно-аналітичної програми».

 

«Неделя с Марианной Максимовской» виборола дві нагороди, а загалом інформаційно-аналітична служба РЕН-ТВ здобула п'ять статуеток

 

Нагороди також отримали програми РЕН-ТВ «Новости 24 с Михаилом Осокиным» і ведуча новин цього ж каналу Тетяна Лиманова. Леонід Канфер, який також працює на РЕН-ТВ, став найкращим у номінації «Репортер» за програму «Там, где была война».

 

Олександр Гордон отримав «Орфея» як найкращий ведучий ток-шоу за програму «Гордон Кихот». «Большая разница» «Первого канала» визнана найкращою гумористичною програмою, а Іван Ургант, Гарік Мартиросян, Олександр Цекало і Сергій Свєтлаков отримали ТЕФІ як найкращі ведучі розважальної програми - «Прожекторпэрисхилтон».

 

Спортивний коментатор «Первого канала» Кирило Набутов нагороджений «Орфеєм» за серію репортажів з Олімпіади 2010 року з Ванкувера.

 

Лауреатом також стала програма «Личные вещи» Андрія Максимова, яка виходить на «Пятом канале».

 

Найкращим художнім міні-серіалом була визнана картина «Разжалованный», ситкомом - «Воронины», а телевізійним художнім серіалом - «Глухарь. Продолжение». Виконавець головної ролі в цій картині Максим Аверін визнаний кращим актором, а кращою актрисою назвали Анну Ардову, виконавицю численних ролей у серіалі «Одна за всех».

 

Повний перелік переможців «ТЕФІ-2010» категорії «Обличчя»:

Інформаційна програма - «Новости 24 с Михаилом Осокиным»

 

Ведучий інформаційної програми - Тетяна Лиманова («Новости 24»)

 

Інформаційно-аналітична програма - «Неделя с Марианной Максимовской»

 

Ведучий інформаційно-аналітичної програми - Маріанна Максимовска («Неделя  с Марианной Максимовской»)

 

Інтерв'юер - Юлія Мучник («Интервью с генералом»)

 

Репортер - Леонід Канфер («Там, где была война», «Репортерские истории»)

 

Ведучий ток-шоу - Олександр Гордон («Гордон Кихот», «Союз кинематографистов»)

 

Програма для дітей та юнацтва - «За семью печатями»

 

Програма про історію (цикл) - «Евгений Тарле. Наука выживать» з циклу «Они творили историю»

 

Розважальна програма. Образ життя - «Личные вещи»

 

Гумористична програма - «Большая разница»

 

Телевізійна гра - «Брэйн ринг»

 

Ведучий розважальної програми - Іван Ургант, Гарік Мартиросян, Олександр Цекало, Сергій Свєтлаков («Прожекторперисхилтон»)

 

Спортивний коментатор - Кирило Набутов (серія коментарів трансляцій зимових Олімпійських ігор 2010 року з Ванкувера)

 

Телевізійний художній фільм, міні-серіал - «Разжалованный»

 

Телевізійний художній серіал - «Глухарь. Продолжение»

 

Ситком - «Воронины»

 

Виконавець чоловічої ролі в телевізійному фільмі/серіалі - Максим Аверін («Глухарь. Продолжение»)

 

Виконавиця жіночої ролі в телевізійному фільмі/серіалі - Анна Ардова («Одна за всех»)

 

Легенда вітчизняного телебачення - Галина Шергова

 

Спеціальний приз Академії російського телебачення - документальний фільм «Подстрочник» (режисер - Олег Дорман, продюсер - Фелікс Дектор)

 

«За особистий вклад у розвиток російського телебачення» - Манана Асламазян

 

Нагадаємо, як повідомляла ТК, 20 вересня в Москві були вручені 25 нагород «ТЕФІ-2010» у категорії «Професії». Тоді головними тріумфаторами стали програми «Первого канала», які вибороли 12 нагород.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - NewsRu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17465
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kassandra
4932 дн. тому
А який звязок між іменем великої російської письменниці-сатирика й "обличчям" ТБ? Чи може народ вже так деградувався, що не памятає цього?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду