detector.media
26.09.2010 11:38
У Росії назвали лауреатів «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя»

Увечері в суботу, 25 вересня, в Михайлівському театрі в Санкт-Петербурзі завершилася церемонія нагородження російською національною телевізійною премією «ТЕФІ-2010» у категорії «Обличчя». Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на ИТАР-ТАСС. Одразу п'ять нагород виборола інформаційно-аналітична служба каналу РЕН-ТВ.

 

На початку церемонії планувалося вручити спеціальний приз Академії російського телебачення Олегу Дорману, автору документального фільму «Подстрочник» про перекладачку Ліліанну Лунгіну. Проте режисер прийняти нагороду відмовився і прислав повідомлення, яке зачитав зі сцени продюсер фільму Фелікс Дектер.

 

«Серед членів Академії, її журі, засновників і так далі - люди, через яких наш фільм одинадцять років не міг потрапити до глядачів. Люди, які зневажають публіку і які зробили телебачення головним фактором звичаєвої і суспільної катастрофи, яка відбулася за десять останніх років», - написав пан Дорман.

 

Автор «Подстрочника» Олег Дорман відмовився від нагороди

 

«Отримавши в руки найбільшу владу, якою, на жаль, володіє в нас телебачення, його керівники, редактори, продюсери, журналісти не мають права робити глядачів гірше. Вони не мають права розбещувати, перетворювати нас на зброд, на злий, жадібний, пошлий натовп. У них немає права давати нагороди "Подстрочнику". Успіх Ліліанни Зіновіївни Лунгіної їм не належить», - резюмував режисер. Його нагорода була передана представникам телеканалу «Культура», на якому вийшов фільм.

 

Спеціальний приз «За особистий вклад у розвиток російського телебачення» отримала член Академії російського телебачення Манана Асламазян. Нагорода їй буде вручена в рамках Всеросійського телевізійного конкурсу «ТЕФІ-Регіон-2010», фінал якого пройде на початку 2011 року. А легендою російського телебачення визнали Галину Шергову.

 

Двох нагород була удостоєна журналістка телеканалу РЕН-ТВ Маріанна Максимовська. Її програма «Неделя» визнана найкращою інформаційно-аналітичною програмою, а їй самій присудили премію в номінації «Ведучий інформаційно-аналітичної програми».

 

«Неделя с Марианной Максимовской» виборола дві нагороди, а загалом інформаційно-аналітична служба РЕН-ТВ здобула п'ять статуеток

 

Нагороди також отримали програми РЕН-ТВ «Новости 24 с Михаилом Осокиным» і ведуча новин цього ж каналу Тетяна Лиманова. Леонід Канфер, який також працює на РЕН-ТВ, став найкращим у номінації «Репортер» за програму «Там, где была война».

 

Олександр Гордон отримав «Орфея» як найкращий ведучий ток-шоу за програму «Гордон Кихот». «Большая разница» «Первого канала» визнана найкращою гумористичною програмою, а Іван Ургант, Гарік Мартиросян, Олександр Цекало і Сергій Свєтлаков отримали ТЕФІ як найкращі ведучі розважальної програми - «Прожекторпэрисхилтон».

 

Спортивний коментатор «Первого канала» Кирило Набутов нагороджений «Орфеєм» за серію репортажів з Олімпіади 2010 року з Ванкувера.

 

Лауреатом також стала програма «Личные вещи» Андрія Максимова, яка виходить на «Пятом канале».

 

Найкращим художнім міні-серіалом була визнана картина «Разжалованный», ситкомом - «Воронины», а телевізійним художнім серіалом - «Глухарь. Продолжение». Виконавець головної ролі в цій картині Максим Аверін визнаний кращим актором, а кращою актрисою назвали Анну Ардову, виконавицю численних ролей у серіалі «Одна за всех».

 

Повний перелік переможців «ТЕФІ-2010» категорії «Обличчя»:

Інформаційна програма - «Новости 24 с Михаилом Осокиным»

 

Ведучий інформаційної програми - Тетяна Лиманова («Новости 24»)

 

Інформаційно-аналітична програма - «Неделя с Марианной Максимовской»

 

Ведучий інформаційно-аналітичної програми - Маріанна Максимовска («Неделя  с Марианной Максимовской»)

 

Інтерв'юер - Юлія Мучник («Интервью с генералом»)

 

Репортер - Леонід Канфер («Там, где была война», «Репортерские истории»)

 

Ведучий ток-шоу - Олександр Гордон («Гордон Кихот», «Союз кинематографистов»)

 

Програма для дітей та юнацтва - «За семью печатями»

 

Програма про історію (цикл) - «Евгений Тарле. Наука выживать» з циклу «Они творили историю»

 

Розважальна програма. Образ життя - «Личные вещи»

 

Гумористична програма - «Большая разница»

 

Телевізійна гра - «Брэйн ринг»

 

Ведучий розважальної програми - Іван Ургант, Гарік Мартиросян, Олександр Цекало, Сергій Свєтлаков («Прожекторперисхилтон»)

 

Спортивний коментатор - Кирило Набутов (серія коментарів трансляцій зимових Олімпійських ігор 2010 року з Ванкувера)

 

Телевізійний художній фільм, міні-серіал - «Разжалованный»

 

Телевізійний художній серіал - «Глухарь. Продолжение»

 

Ситком - «Воронины»

 

Виконавець чоловічої ролі в телевізійному фільмі/серіалі - Максим Аверін («Глухарь. Продолжение»)

 

Виконавиця жіночої ролі в телевізійному фільмі/серіалі - Анна Ардова («Одна за всех»)

 

Легенда вітчизняного телебачення - Галина Шергова

 

Спеціальний приз Академії російського телебачення - документальний фільм «Подстрочник» (режисер - Олег Дорман, продюсер - Фелікс Дектор)

 

«За особистий вклад у розвиток російського телебачення» - Манана Асламазян

 

Нагадаємо, як повідомляла ТК, 20 вересня в Москві були вручені 25 нагород «ТЕФІ-2010» у категорії «Професії». Тоді головними тріумфаторами стали програми «Первого канала», які вибороли 12 нагород.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - NewsRu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY