Олена Бондаренко вимагає від Хорошковського відповіді, чому СБУ цікавиться журналісткою Вікторією Сюмар

24 Вересня 2010
19874
24 Вересня 2010
14:16

Олена Бондаренко вимагає від Хорошковського відповіді, чому СБУ цікавиться журналісткою Вікторією Сюмар

19874
Олена Бондаренко вимагає від Хорошковського відповіді, чому СБУ цікавиться журналісткою Вікторією Сюмар

Депутат Верховної Ради України Олена Бондаренко (Партія регіонів) скерувала відкритий депутатський запит до СБУ.

 

«Сьогодні журналістка Вікторія Сюмар розповіла про те, що працівники СБУ ведуть збір інформації про неї. Користуючись правом на запит, звертаюсь до керівника СБУ Валерія Хорошковського за поясненнями», - пише депутат.

 

Зокрема Бондаренко просить відповісти на такі запитання: яку ціль переслідує СБУ, збираючи інформацію про Вікторію Сюмар? Які підстави є у СБУ збирати інформацію про Вікторію Сюмар? Якщо  підстав для таких дій немає, то хтось із працівників СБУ перевищив свої повноваження. Коли він буде покараний? Якщо це знов якась провокація, чому СБУ досі не розібралося, хто і навіщо вживає такі методи дискредитації служби безпеки?

 

Також її цікавить, чому досі ніхто не покараний в історії з Артемом Скоропадським?

 

«Вважаю, що у відповідях на ці запитання зацікавлена більш аніж хтось сама СБУ. Суспільство має знати: чи професійна наша служба безпеки, чи залякує журналістів СБУ, задля чого це робиться? Якщо ні, то -  чи проти держави ведуть інформаційну війну із допомогою провокацій, чи спроможна наша служба безпеки протистояти цьому?», - ідеться в запиті Бондаренко.

 

Також Олена Бондаренко каже, що цим запитом хоче підтримати Вікторію як колегу.

 

«Я не знаю, чим завинила Вікторія Сюмар, чи здійснювала вона протиправну діяльність - адже такої інформації ніхто не оприлюднював. Отже, тому висловлюю підтримку Вікторії як колезі. Тому що у 2005 році, коли працювала прес-секретарем Бориса Колеснікова, мене переслідували турчинівські  шпигуни. Тому що консьєржки із нашого під'їзду досі пам'ятають ці «задушевні» бесіди про те, «хто, що і як» у квартирі №... Я зверталася за підтримкою до своїх колег, але у відповідь почула лише тишу. Мені було страшно, а колегам байдуже. Тоді мене підтримав тільки сайт ОБКОМ. Наразі, якщо Вікторію переслідують, я не хочу щоб вона була сама», - ідеться в запиті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19874
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
tttttttt
4983 дн. тому
траст // 24.09.2010 16:21:26 ------------- Самий смішний пост дня. :)
траст
4983 дн. тому
Молодец Бондаренко! Регионалка, но своих, журналистов, защищает. Это многого стоит!
Хаачу в Мааскву
4983 дн. тому
"Don't run! We are your friends! We come in peace! We come in peace!" (c) Mars attacks! (1996)
Otar Dovzhenko
4983 дн. тому
Література за темою: http://www.pravda.com.ua/articles/2010/09/24/5409700/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду