ТСК з питань цензури рекомендує ВР призначити голову профільного комітету від опозиції

22 Вересня 2010
17591
22 Вересня 2010
16:42

ТСК з питань цензури рекомендує ВР призначити голову профільного комітету від опозиції

17591
ТСК з питань цензури рекомендує ВР призначити голову  профільного комітету від опозиції

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (голова - Ірина Геращенко) прийняла проект  звіту за результатами перших місяців своєї роботи.

 

Звіт планують допрацювати та зареєструвати у парламенті завтра.

 

Зокрема, ТСК рекомендує ВР призначити голову  профільного комітету від опозиції - згідно з зареєстрованою постановою це має бути Андрій Шевченко (БЮТ). Проте на засіданні ТСК обговорювалися й інші кандидатури, зокрема і Олени Кондратюк.  

 

Також у звіті члени комісії  рекомендують Верховній Раді розглянути як невідкладні  низку медійних законопроектів: зокрема проект постанови «Про  забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2010 року» та проекти законів  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо посилення гарантій свободи слова  в Україні)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо  посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі», «Про доступ до публічної інформації», «Про заборону анулювання ліцензій на мовлення та позбавлення права власності на телеорганізацію» і «Про реформування друкованих ЗМІ».

 

Також ТСК пропонує Раді заслухати на засіданні парламенту генерального прокурора про хід розслідування зникнення журналіста Василя Климентьєва та призначити голову комітету від опозиції.

 

Окрім цього, комісія звертає увагу владних органів на зростання  кількості звернень від журналістів щодо втручання органів державної влади та місцевого самоврядування у діяльність ЗМІ, тиску на свободу слова та  перешкоджання професійній діяльності (до комісії надійшло 52 звернення від різних організацій та осіб) та просить Генпрокуратуру, Кабмін, МВС та СБУ вчасно та належним чином реагувати на запити депутатів і відмовитись від практики відписок та зволікань.

 

Від окремих членів у звіті міститься пропозиція до Президента  призначити членом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення представника медійної громадськості.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду