Запорізький портал ZaБор заявляє про тиск

21 Вересня 2010
16853
21 Вересня 2010
18:21

Запорізький портал ZaБор заявляє про тиск

16853
Запорізький портал ZaБор заявляє про тиск

Запорізький міський портал Zabor.zp.ua  оприлюднив заяву, в якій наголошує: роботі сайту загрожують хакерські атаки, які ведуться з метою перешкодити публікації «неприємних інформаційних повідомлень».

 

«Вважаємо, що подібні дії загрожують не лише свободі самовираження користувачів міського порталу, а й усьому інформаційному простору Запоріжжя. Сьогодні це стосується сайту, завтра візьмуться за газети і телеканали», - йдеться у зверненні за підписом 20 головних редакторів і журналістів ЗМІ Запоріжжя - ТРК «Алекс», «Радіо Три», газети «МИГ», «Суббота плюс», «Правда», «Наше время плюс» та інші.  Своє звернення вони адресують президенту України Віктору Януковичу, губернатору Запорізької області Борису Петрову, а також Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

 

 

 

Головний редактор ресурсу Костянтин Алексєєнко стверджує: «За всі п'ять років існування сайту таке відбувається вперше. Все почалося 7 вересня і триває донині. За тиждень до того, як атакували сайт, на мене вийшов представник холдингу "Істеблішмент-Репортер-Іскра" Артем Тимченко з проханням видалити негативні повідомлення на сайті про одного із найвпливовіших мешканців Запоріжжя. Мені за цю послугу пропонували гроші, потрібно було лише озвучити суму». За його словами, невдоволення пана Тимченка могли викликати анонімні повідомлення на форумі порталу.

 

 

 

«Я повідомив Артему Тимченку, що можу видалити ці повідомлення абсолютно безкоштовно, однак інформацію, опубліковану за даними преси, ми не видалятимемо. Після цього наш сайт двічі зламали і знищили базу даних. Спочатку ми гадали, що ведеться  рейдерська атака, адже раніше нам надходили пропозиції щодо купівлі ресурсу. Але тепер я впевнений: сайт хочуть знищити.  А це - пряма загроза саме свободі слова і саме форуму, на якому могли спілкуватися всі»,- каже Костянтин Алексєєнко. Він відзначає, що, за правилами модерації, з форуму видалялися лише образи, а непідтверджена інформація публікувалася в рубриці «Чутки».

 

За словами редактора, переведення сайту на інший хостинг і впровадження нової системи захисту обійшлося в суму понад 2.5 тисяч доларів. «Після інцидентів з атаками змушені будемо зробити серйозні оргвисновки щодо якості інформації, що розміщується на форумі», - каже редактор. І зазначає: «Але що ми могли вдіяти з іншою інформацією, якщо йдеться про критику в "Огляді преси", який готувався за матеріалами інших видань? Як ми могли видаляти ці матеріали? Нас би відразу ж звинуватили в утисках свободи слова», - коментує пан Алексєєнко.

 

ТК інформуватиме читачів щодо перебігу подій.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16853
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mamon
4967 дн. тому
Так преподнесено якобы Тимченко и его хозяева атакуют Забор.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду