У конкурсі «Кришталевих джерел» змагалося 723 телероботи

12 Вересня 2010
16767
12 Вересня 2010
15:28

У конкурсі «Кришталевих джерел» змагалося 723 телероботи

16767
У конкурсі «Кришталевих джерел» змагалося 723 телероботи

У ХХ Міжнародному дитячому та молодіжному фестивалі аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела» взяли участь 177 учасників - творчі колективи, гуртки, студії і телерадіокомпанії. Захід проходив в селищі Штормовому поблизу Євпаторії.

 

За даними оргкомітету фестивалю, у чотирьох конкурсах було розглянуто 723 роботи, представлені 143 творчими колективами, гуртками, студіями і телерадіокомпаніями, а також 27 окремими авторами, зокрема: кіно- і телефільми - 104 роботи (48 студій і 8 індивідуальних учасників), телебачення - 142 роботи (49 телекомпаній і 5 індивідуальних учасників), радіо - 38 робіт (24 радіокомпаній і 3 індивідуальних учасників), фото - 439 робіт (22 гуртків і студій та 11 індивідуальних учасників). Список цьогорічних переможців можна переглянути тут.

 

Як повідомляє голова оргкомітету Віталій Шевченко, цьогорічні ювілейні «Кришталеві джерела», попри повну відсутність бюджетного фінансування, виявилися наймасовішими за всі роки. За це учасники фестивалю дякують спонсорам - торговим маркам «Живчик» і «Прозора» від фірми «Оболонь», компанії «Воля», Всеукраїнському товариству «Просвіта», Сакській районній раді Криму.

 

Фестиваль «Кришталеві джерела» було започатковано 1991 року, і відтоді він щороку проводився спершу на Сумщині, а потім у Києві, на Буковині, останні роки - в Криму. Це найдавніший і наймасовіший фестиваль для дітей та юнацтва у галузі кіно, телебачення. радіомовлення та фото. Два роки тому дістав статус міжнародного. Його засновники - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду