З Першого звільняються троє журналістів новин: Кримов, Банкова, Романюк

13 Вересня 2010
25393
13 Вересня 2010
21:50

З Першого звільняються троє журналістів новин: Кримов, Банкова, Романюк

25393
З Першого звільняються троє журналістів новин: Кримов, Банкова, Романюк

З Першого національного звільняються троє кореспондентів новин: Ігор Кримов, Юлія Банкова, Олександр Романюк.

 

Цю інформацію, отриману ТК з неофіційних джерел, підтвердив Олександр Пантелеймонов, заступник генерального директора НТКУ з інформаційного мовлення.

 

«Так, це правда, за останній місяць співпрацю з телеканалом припинили троє журналістів новин. На жаль, сьогодні Першому національному важко конкурувати з комерційними каналами у всьому, що стосується фінансів, і зарплата журналістів - не виняток. Тому керівництво телеканалу з розумінням ставиться до рішення наших журналістів», - сказав він.

 

Як уточнила ТК Юлія Банкова, низька оплата праці на Першому - це лише одна з причин її звільнення з каналу. Решта - морально-етичні міркування.

 

«Цензура міцніє, і щодалі -  то важче їй опиратися», - сказала Банкова.

 

Її колега Ігор Кримов зауважив, що його причина звільненння офіційно в заяві вказана так: за власним бажанням з морально-етичних міркувань. 

 

«А вже ці міркування мали дві складові - політичну й економічну. Політична є така, що багато чого не давали робити, а економічна - просто витискали з каналу, три місяці поспіль позбавляючи премії і тримаючи на голій ставці. А це приблизно півтори тисячі гривень мінус податки», -  сказав Кримов в коментарі ТК.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25393
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
а вообще...
4968 дн. тому
Цензура на самом деле должна пристутствовать только в той форме,которая сдерживает оскорбительные для кого то материалы.А то,что сейчас происходит на тв не похоже не то что на цензуру,а похоже на полный разгул демократии.Лично я бы давно ввел цензуру,чтобы молодые люди не говорили глупости в прямых эфирах.Слишком много воли дали,вот и имеем то что имеем.
Верирга
4970 дн. тому
Это было их решение -уйти.Только не нужно было говорить о томчего нету .Сейчас не 37 год и мыживем в 2010 году.Каждый волен писать так,как считает нужным.Сказали бы честно-нашли работу с большей зарплатой.А то занялись мелким самопиаром,в надежде прослытьвеликомученниками от телевидения.Смешно.Еще бы железные цепи с крестами надели на выходе
Карболка
4971 дн. тому
Никому такое не нужно счастье.Я бі никогда не взяла к себе журналистовкоторые не успев переступить порог своего второго дома-Первого Национального начали сразу его обгаживать.
Тхий Дон
4971 дн. тому
Прям как в сказе кпро дракона-все три головы журналистов разных людей говорят одно и то же.Просто Агнцы млин...Решили создать себе пиар тем что вылили свои никому неинтеренсные пасквили и думают что это к их чести..Порядочные люди уходят молча и не делают мелкие пакости.А они как один повели себя как дешевки,и предали весь коллектив в котором работали.
відверто
4974 дн. тому
Для чого грати комедію? Йдіть, працюйте на приватних каналах і тоді погутаримо про Вашу неповторність, нішу на Першому. Де були ваші доблєсные профсоюзы і чому не кричали про голу ставку талантів? От попрацюєте на приват-каналах і тоді зрозумієте, що таке "морально-етичні міркування". Бажаю майбутні розчарування пережити легко. Я вже їх пережив.
123
4974 дн. тому
А ДВИЖЕНИЯ "СПИШЬ ЦЕНЗУРА!" ?????
1234
4974 дн. тому
БРАВО БЕНКЕНДОРФ! БРАВО!!! ВСЕ ЗАДАЧИ ВЫПОЛНИЛ ДО 15 СЕНТЯБРЯ! И ТАК ТОНКО, ТАК КРАСИВО! НЕ ПОДКОПАЕШЬСЯ!
KOBLIA
4975 дн. тому
"Длинная дорога обещаний, краток путь конкретных дел"... Пол года команда БеНи + Арфуша только обещали новые проэкты, хорошие гонорары журналистам, подрядчикам - большие деньги. Прошло не так много времени, и мальчики "сдулись". Пора искать "хорошее оправдание" , почему у них ничего не получаеться, кроме самопиара на профильных сайтах. Ребята, думайте, как сохранить хорошее лицо при такой плохой игре !!!
Нужны журналисты!
4975 дн. тому
А нам очень нужны хорошие журналисты! Игорь, Юля и Александр, напишите, Ваши контакты, плиз! Не новости. Интересная, динамичная работа. Гонорарная система оплаты. legkooo@ukr.net
новини
4975 дн. тому
в тому то цй проблема українських журналістів, що звикли владу критикувати, або навпаки вилизувати. (ЗАЛЕЖИТЬ ХТО Й СКІЛЬКИ ЇМ ПЛАТИТЬ). а недумали ніколи, що непогано було б показувати про дії влади неупереджено - на розсуд глядача? є заперечення? пишить)
Михасьо аяяй
4975 дн. тому
Михасьо - ты злобный идиот )
Михасьо
4975 дн. тому
Бенкендорф з Арфушом майстри "освоювати" великі бюджети, а організувати фінансові потоки на Державному каналі - це надто складне мистецтво для Них і Ко. Пора їм пакувати валізи , на вокзал , і додому ...
хехе
4975 дн. тому
чего-то я не припомню, чтобы Банкова хоть бокал шампанского пригубила
8-)
4975 дн. тому
Неадекватам, які тільки бачать оковиту: попустіться, не в кожного такі проблеми як у вас. Щодо людей, які звільняються - дуже шкода, бо Новини втрачають молодих і ініціативних.. Хоча, може якраз такі зараз там непотрібні.. В одному точно переконаний - такі не пропадуть і не загубляться, бо добре вміють робити свою справу.. А на каналі тим часом лишаться одні Скотнікові і молода поросль, яка вважає, що нашого прєзідєнта треба любити, а не критикувати.
новини
4975 дн. тому
пить нужно меньше...нужно меньше пить
RS
4975 дн. тому
Очень жаль что с новостей уходят эти трое людей - каждый из них занимал свою нишу, каждый был самостоятельной личностью как в жизни, так и в экранном творчестве. Искренне надеюсь что ребята не пропадут и найдут себя на других каналах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду