detector.media
13.09.2010 21:50
З Першого звільняються троє журналістів новин: Кримов, Банкова, Романюк

З Першого національного звільняються троє кореспондентів новин: Ігор Кримов, Юлія Банкова, Олександр Романюк.

 

Цю інформацію, отриману ТК з неофіційних джерел, підтвердив Олександр Пантелеймонов, заступник генерального директора НТКУ з інформаційного мовлення.

 

«Так, це правда, за останній місяць співпрацю з телеканалом припинили троє журналістів новин. На жаль, сьогодні Першому національному важко конкурувати з комерційними каналами у всьому, що стосується фінансів, і зарплата журналістів - не виняток. Тому керівництво телеканалу з розумінням ставиться до рішення наших журналістів», - сказав він.

 

Як уточнила ТК Юлія Банкова, низька оплата праці на Першому - це лише одна з причин її звільнення з каналу. Решта - морально-етичні міркування.

 

«Цензура міцніє, і щодалі -  то важче їй опиратися», - сказала Банкова.

 

Її колега Ігор Кримов зауважив, що його причина звільненння офіційно в заяві вказана так: за власним бажанням з морально-етичних міркувань. 

 

«А вже ці міркування мали дві складові - політичну й економічну. Політична є така, що багато чого не давали робити, а економічна - просто витискали з каналу, три місяці поспіль позбавляючи премії і тримаючи на голій ставці. А це приблизно півтори тисячі гривень мінус податки», -  сказав Кримов в коментарі ТК.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY