Диктор норвезького радіо NRK розповіла про тиск керівництва під час ефіру

12 Вересня 2010
20606
12 Вересня 2010
10:34

Диктор норвезького радіо NRK розповіла про тиск керівництва під час ефіру

20606
Диктор норвезького радіо NRK розповіла про тиск керівництва під час ефіру

Диктор програми новин з норвезької радіостанції NRK Піа Педерсен розповіла слухачам про своє звільнення в прямому ефірі, пише інтернет-видання «Лента.Ру» з посиланням на сайт Aftenposten. Журналістка звинуватила роботодавців в тому, що вони чинять занадто великий тиск на працівників.

 

 

 

 

11 вересня під час випуску радіоновин Педерсен заявила, що йде з радіостанції, тому що «знову хоче мати можливість нормально їсти і дихати». Наприкінці журналістка сказала, що жодних новин не повідомить, позаяк «нічого важливого не відбулося».

 

Текст прощального виступу Педерсен також було опубліковано на сайті радіостанції, але незабаром його звідти прибрали. Копія звернення норвезькою мовою розміщена на сайті видання Dagbladet. Журналістка розповіла колегам, що після останнього ефіру отримала безліч листів і дзвінків зі словами підтримки. У соціальній мережі Facebook з'явилася група прихильників радіоведучої.

 

Представники радіостанції сказали, що вчинок співробітниці став для них повною несподіванкою. Педерсен працювала на NRK півтора року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - korrespondent.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду