У Росії кінокомпанії намагаються створити реєстр легального інтернет-відео

11 Вересня 2010
15281
11 Вересня 2010
16:22

У Росії кінокомпанії намагаються створити реєстр легального інтернет-відео

15281
У Росії кінокомпанії намагаються створити реєстр легального інтернет-відео

Російські кінокомпанії хочуть створити реєстр легального відео в мережі і вимагати від інтернет-компаній викладати контент тільки згідно зі списком. Таким чином вони намагаються вести боротьбу з піратством в мережі. Про це пише видання «Ведомости».

 

Реєстр створюється за ініціативи «Системи мас-медіа» (дочірня організація АФК «Системи», володіє кіностудією RWS). Ідея була підтримана Асоціацією теле- та кіно продюсерів, кінокомпанією «Амедіа», ArtPictures, Sony Pictures Entertaiment, відеохостинги Zoomby.com, RuTube, Tvigle.

 

Кінокомпанії уже звернулися зі своїми пропозиції в Держдуму. Голова комітету по культури Григорій Івлєч заявив 9 вересня, що підтримує його і проведе по цьому питанню засідання робочої групи.

 

Однак начальник відділу Росохранкультури Георгій Ситенко зазначив, що зараз в законодавстві немає визначень «інтернет-ресурс», «сайт», «інтернет-провайдер», не визначені навіть базові принципи регулювання взаємовідносин в мережі - вони тільки розробляються - і вирішити до їх прийняття питання легального відеореєстру недоцільно. І держконтроль за веденням і дотриманням реєстру вважає зайвим: «Набагато ефективніше, якщо такий список буде вести деяке саморегулювання об'єднаних компаній, а ми - взаємодіяти з ними», - прокоментував Ситенко.

 

Зазначимо, що, за оцінками «Амедіа» Олександра Акопова, російська кіноіндустрія щорічно втрачає через піратство $1,1-1,3 млрд.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду