detector.media
11.09.2010 16:22
У Росії кінокомпанії намагаються створити реєстр легального інтернет-відео

Російські кінокомпанії хочуть створити реєстр легального відео в мережі і вимагати від інтернет-компаній викладати контент тільки згідно зі списком. Таким чином вони намагаються вести боротьбу з піратством в мережі. Про це пише видання «Ведомости».

 

Реєстр створюється за ініціативи «Системи мас-медіа» (дочірня організація АФК «Системи», володіє кіностудією RWS). Ідея була підтримана Асоціацією теле- та кіно продюсерів, кінокомпанією «Амедіа», ArtPictures, Sony Pictures Entertaiment, відеохостинги Zoomby.com, RuTube, Tvigle.

 

Кінокомпанії уже звернулися зі своїми пропозиції в Держдуму. Голова комітету по культури Григорій Івлєч заявив 9 вересня, що підтримує його і проведе по цьому питанню засідання робочої групи.

 

Однак начальник відділу Росохранкультури Георгій Ситенко зазначив, що зараз в законодавстві немає визначень «інтернет-ресурс», «сайт», «інтернет-провайдер», не визначені навіть базові принципи регулювання взаємовідносин в мережі - вони тільки розробляються - і вирішити до їх прийняття питання легального відеореєстру недоцільно. І держконтроль за веденням і дотриманням реєстру вважає зайвим: «Набагато ефективніше, якщо такий список буде вести деяке саморегулювання об'єднаних компаній, а ми - взаємодіяти з ними», - прокоментував Ситенко.

 

Зазначимо, що, за оцінками «Амедіа» Олександра Акопова, російська кіноіндустрія щорічно втрачає через піратство $1,1-1,3 млрд.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY