detector.media
08.09.2010 18:51
Нацрада оштрафувала ТРК «Київ» за «Шилентин» та відсутність дитячих програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 вересня розглянула результати планової перевірки ТРК «Київ» і, у зв'язку з виявленими порушеннями, призначила компанії виплатити штраф у розмірі, який буде визначено після відповідної постанови Кабінету Міністрів. 

 

Зокрема приводами для санкції стали відсутність на каналі дитячих програм (за ліцензією їх має бути 2 години 30 хвилин, а моніторинг не виявив жодної), показ реклами без відповідної позначки, а також порушення у рекламі лікарських засобів, зокрема такого засобу як «Шилентин».

 

В.о. директор ТРК «Київ» Дмитро Джангіров пояснив Нацраді, що дитячих програм на каналі немає через брак фінансування («нас наші засновники - КМДА - фінансували лише в межах штатного розпису»), а «Шилентин», згідно з паперами, не є лікарським засобом, та й реклама препарату на каналі вже не виходить.

 

Попри виправдання гендиректора, голова Нацради Володимир Манжосов пригрозив компанії зверненням до суду про анулювання ліцензії.

 

«У вас уже є 4 попередження, а зараз буде штраф. Ви нас ставите в незручне становище: за законом «Про столицю» ми маємо проліцензувати столичну ТРК, а з другого боку ця ТРК є систематичним порушником. Наступна санкція - це буде звернення в суд», - пообіцяв  Манжосов.

 

Лариса Мудрак, заступник голови Нацради, дорікнула керівнику компанії в тому, що Нацрада отримує багато листів зі скаргами на ТРК «Київ» від глядачів, пов'язаних, зокрема, і з трансляцією «гадалок» на телеканалі.

 

Ці слова обурили Джангірова, він назвав їх «помаранчевими», сказав, що через «якісь там звернення у листах» з ефіру вигнали В'ячеслава Піховшека, а трансляція «гадалок» на каналі, бодай комунальному, не є криміналом.

 

«А що не так з гадалками? Жодної кримінальної справи через гадалок не було», - обурився Джангіров і вийшов з засідання Нацради, тріснувши дверима.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY