На Закарпатті стартує фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин

8 Вересня 2010
14186
8 Вересня 2010
14:47

На Закарпатті стартує фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин

14186
На Закарпатті стартує фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин

9 вересня в Ужгороді розпочнеться XIІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», зазначено на сайті Держкомтелерадіо, що є співзасновником заходу.

Фестиваль проводитиметься на базі Закарпатської ОДТРК.

 

 «Мета фестивалю - сприяти створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць фестивалю», - зазначає прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Фестиваль триватиме до 19 вересня. Серед основних заходів - круглі столи, творчі дискусії, семінари, тренінги для журналістів, які готують програми для національних меншин, презентації окремих програм, фільмів, проектів, виставки, брифінги, прес-конференції тощо. Також під час фестивалю відбудеться поїздка української делегації до Румунії (10-15 вересня), під час якої керівники українських ДТРК зустрінуться з румунськими журналістами на Суспільному телебаченні в Бухаресті. Також планується відвідання чотирьох румунських міст, де діють потужні телерадіоорганізації.

 

До уваги міжнародного журі представлять 40 телепрограм та понад 40 радіопрограм авторських колективів з десяти країн світу. Оцінюватимуть роботи українських та зарубіжних журналістів за номінаціями: «Телевізійний ведучий», «Радіоведучий», «Найкраща авторська робота» (телебачення/радіо), «Найраща режисерська робота» (телебачення/радіо), «Найраща операторська робота»(телебачення),  «Найраща звукорежисерська робота» (телебачення / радіо), «Найраще музичне оформлення» (телебачення / радіо), «Приз глядацької (слухацької) симпатії (телебачення / радіо)». Також передбачено спеціальні призи.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14186
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду