Герман назвала представника «Репортерів без кордонів» в Україні заангажованим. Дату зустрічі влади з «Репортерами…» досі не визначено

6 Вересня 2010
6335
6 Вересня 2010
15:29

Герман назвала представника «Репортерів без кордонів» в Україні заангажованим. Дату зустрічі влади з «Репортерами…» досі не визначено

6335
Герман назвала представника «Репортерів без кордонів» в Україні заангажованим. Дату зустрічі влади з «Репортерами…» досі не визначено

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман вважає, що «Репортери без кордонів» мають тут дуже заангажованого представника в Україні. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главреду».

 

«Ми мали листування з Жюльяром, і я завчасно його попередила, що нас не буде в час, на який він планував свій приїзд в Україну. Просила перенести візит, щоб ми могли зустрітися і обговорити всі питання, які хвилюють. Але з нами не захотіли говорити - висновки були зроблені на основі зустрічей лише з однією стороною. Я вважаю, що так само інші інституції себе повели. Тому я маю підстави говорити про упереджене ставлення до нас з їхнього боку. Про те, що висновки робляться на основі проплачених опозицією консультантів», - сказала Ганна Герман.

 

На думку пані Герман, стан справ зі свободою слова при нинішній владі не гірший, ніж за попередньої.

 

Оксана Романюк, представник «Репортерів без кордонів» в Україні, спростовує заяви пані Герман щодо своєї заангажованості.

 

«Я не працюю на жодну політичну партію, тому не знаю, що  мала на увазі пані Герман, говорячи про мою заангажованіть. Я вбачаю тут скоріше намагання перевести тему на обговорення моєї особи замість того, щоб вести конструктивну розмову по суті», - сказала Романюк. 

 

Також вона нагадала, що неодноразово наголошувала, що доповідь місії «Репортерів без кордонів», яка відвідала Україну у липні цього року, є лише «першою частиною звіту».

 

«Це, так би мовити, проміжні висновки. Другу частину "Репортери..." оприлюднять після зустрічі з владою», - наголосила Романюк.

 

За її словами, те, що влада не зустрілася з місією міжнародної організації,  не є провиною «Репортерів...», які висловлювали свій намір приїхати до Януковича хоч в Крим, де він відпочивав, хоч до Герман в Карпати.

 

До того ж дату зустрічі «Репортерів без кордонів» з владою досі не визначено.

 

«Пані Герман сказала, що відправила "Репортерам..." запрошення електронною поштою. Проте це запрошення досі не отримано. Сьогодні я цілий день намагаюся з нею зв'язатися, щоб з'ясувати питання щодо цього листа, але, на жаль,  поки сконтактуватися з пані Герман не вдається», - сказала ТК Оксана Романюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6335
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Елефантус
4999 дн. тому
Никто и не сомневался, что она так скажет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду