detector.media
06.09.2010 15:29
Герман назвала представника «Репортерів без кордонів» в Україні заангажованим. Дату зустрічі влади з «Репортерами…» досі не визначено

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман вважає, що «Репортери без кордонів» мають тут дуже заангажованого представника в Україні. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главреду».

 

«Ми мали листування з Жюльяром, і я завчасно його попередила, що нас не буде в час, на який він планував свій приїзд в Україну. Просила перенести візит, щоб ми могли зустрітися і обговорити всі питання, які хвилюють. Але з нами не захотіли говорити - висновки були зроблені на основі зустрічей лише з однією стороною. Я вважаю, що так само інші інституції себе повели. Тому я маю підстави говорити про упереджене ставлення до нас з їхнього боку. Про те, що висновки робляться на основі проплачених опозицією консультантів», - сказала Ганна Герман.

 

На думку пані Герман, стан справ зі свободою слова при нинішній владі не гірший, ніж за попередньої.

 

Оксана Романюк, представник «Репортерів без кордонів» в Україні, спростовує заяви пані Герман щодо своєї заангажованості.

 

«Я не працюю на жодну політичну партію, тому не знаю, що  мала на увазі пані Герман, говорячи про мою заангажованіть. Я вбачаю тут скоріше намагання перевести тему на обговорення моєї особи замість того, щоб вести конструктивну розмову по суті», - сказала Романюк. 

 

Також вона нагадала, що неодноразово наголошувала, що доповідь місії «Репортерів без кордонів», яка відвідала Україну у липні цього року, є лише «першою частиною звіту».

 

«Це, так би мовити, проміжні висновки. Другу частину "Репортери..." оприлюднять після зустрічі з владою», - наголосила Романюк.

 

За її словами, те, що влада не зустрілася з місією міжнародної організації,  не є провиною «Репортерів...», які висловлювали свій намір приїхати до Януковича хоч в Крим, де він відпочивав, хоч до Герман в Карпати.

 

До того ж дату зустрічі «Репортерів без кордонів» з владою досі не визначено.

 

«Пані Герман сказала, що відправила "Репортерам..." запрошення електронною поштою. Проте це запрошення досі не отримано. Сьогодні я цілий день намагаюся з нею зв'язатися, щоб з'ясувати питання щодо цього листа, але, на жаль,  поки сконтактуватися з пані Герман не вдається», - сказала ТК Оксана Романюк.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY