Головний редактор «Зеленої планети» написав Януковичу про тиск засновника на видання

1 Вересня 2010
15740
1 Вересня 2010
15:09

Головний редактор «Зеленої планети» написав Януковичу про тиск засновника на видання

15740
Головний редактор «Зеленої планети» написав Януковичу про тиск засновника на видання

Головний редактор газети «Зелена планета» Юрій Самсон написав відкритого листа президенту України Вікторові Януковича, у якому докладно виклав історію протистояння видання та його засновника - фітотерапевта Наталі Зубицької. Редактор закликав президента розбіратися в конфлікті і припинити дії, які він трактує як тиск на ЗМІ.

 

«У відкритому листі Президентові, який надсилаю також до Вашої уваги, я називаю імена тих, хто особисто мені та журналістам очолюваної мною редакції заважає писати правду, серед яких: голова політичної партії, яка формує Київську міську владу і має свого мера столиці; прокурор міста Києва та прокурор Чернігівської області; двоє прокурорів районів відповідно Чернігівської області та Києва; двоє суддів районних судів; один сільський голова; два начальники райвідділів міліції; один начальник Першого міжрайонного відділу УБОЗ м. Києва і з півтора десятка міліціонерів Києва та Чернігівської області. Також на 14 сторінках я виклав детальний сценарій, за яким саме державні органи та посадовці використовуються зацікавленими особами для перешкоджання професійній діяльності журналістів, тиску, залякування, розправ та переслідувань журналістів», - пише пан Самсон у листі до редакції.

 

Як писала «Детектор медіа», зараз у суді триває процес розірвання угоди про спільну діяльність між Наталею Зубицькою та ПП «Фіто», яке надавало їй редакційні послуги і яке очолює Юрій Самсон. Спробу відмовитися від редакційних послуг ПП «Фіто» потрактувало як цензуру і пов'язує із виходом у виданні журналістського розслідування про діяльність Миколи Уса - партнера Наталі Зубицької. Зі свого боку засновниця заявляє про порушення своїх авторських прав та ошукування її з боку редакції.

 

З повним текстом листа Юрія Самсона до президента Януковича можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15740
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dark Bark
4986 дн. тому
Бессмертные строки Некрасова вспоминаются - Вот приедет барин — барин нас рассудит, Барин сам увидит, что плоха избушка, И велит дать лесу», — думает старушка.
samson
4986 дн. тому
Відкритий лист до Президента Януковича з приводу цензури: "Я розумію, що про моє існування Ви навіть не здогадуєтесь, але це не завадить мені Вам допомогти, тим більше, що Ви мене про це попросили! Не пригадуєте? Ну як же, не далі як минулого тижня на базарі, чи то пак Національному Сорочинському ярмарку, так прямо і попросили: «Скажіть мені, хто Вам заважає писати правду? Назвіть мені прізвища, назвіть мені компанію, власника», бо, як Ви стверджуєте, «більш зацікавленої людини, ніж я, щоб говорили і писали правду, в Україні, ви не знайдете». http://zemna.ua/2010-06-09-15-25-24/147-2010-08-25-22-35-57
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду