detector.media
01.09.2010 15:09
Головний редактор «Зеленої планети» написав Януковичу про тиск засновника на видання

Головний редактор газети «Зелена планета» Юрій Самсон написав відкритого листа президенту України Вікторові Януковича, у якому докладно виклав історію протистояння видання та його засновника - фітотерапевта Наталі Зубицької. Редактор закликав президента розбіратися в конфлікті і припинити дії, які він трактує як тиск на ЗМІ.

 

«У відкритому листі Президентові, який надсилаю також до Вашої уваги, я називаю імена тих, хто особисто мені та журналістам очолюваної мною редакції заважає писати правду, серед яких: голова політичної партії, яка формує Київську міську владу і має свого мера столиці; прокурор міста Києва та прокурор Чернігівської області; двоє прокурорів районів відповідно Чернігівської області та Києва; двоє суддів районних судів; один сільський голова; два начальники райвідділів міліції; один начальник Першого міжрайонного відділу УБОЗ м. Києва і з півтора десятка міліціонерів Києва та Чернігівської області. Також на 14 сторінках я виклав детальний сценарій, за яким саме державні органи та посадовці використовуються зацікавленими особами для перешкоджання професійній діяльності журналістів, тиску, залякування, розправ та переслідувань журналістів», - пише пан Самсон у листі до редакції.

 

Як писала «Детектор медіа», зараз у суді триває процес розірвання угоди про спільну діяльність між Наталею Зубицькою та ПП «Фіто», яке надавало їй редакційні послуги і яке очолює Юрій Самсон. Спробу відмовитися від редакційних послуг ПП «Фіто» потрактувало як цензуру і пов'язує із виходом у виданні журналістського розслідування про діяльність Миколи Уса - партнера Наталі Зубицької. Зі свого боку засновниця заявляє про порушення своїх авторських прав та ошукування її з боку редакції.

 

З повним текстом листа Юрія Самсона до президента Януковича можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY