Суд наклав арешт на наклад газет «Зелена планета» і «Золоцвіт»

23 Червня 2010
29181
23 Червня 2010
16:34

Суд наклав арешт на наклад газет «Зелена планета» і «Золоцвіт»

29181
Суд наклав арешт на наклад газет «Зелена планета»  і «Золоцвіт»

23 червня 2010 року було арештовано весь наклад 25-го числа газети «Зелена планета» на підставі ухвали Дарницького районного суду міста Києва. Про це повідомляє прес-служба видання.

 

Засновник газети «Зелена Планета» фітотерапевт Наталія Зубицька  позивається до видавця ПП «Фіто», головного редактора газети Юрія Самсона, ВАТ «Редакційно-видавничий комплекс «Деснянська правда», Державного підприємства  по розповсюдженню періодичних видань «Преса».  Позивач  просить конфіскувати наклад газет «Зелена Планета» та «Золоцвіт» з № 24 та решту номерів за 2010 рік, які на її думку є контрафактними та  стягнення з ПП «Фіто» в якості компенсації за порушення авторських прав 10 000 гривень. У позові пані Зубицька зазначила, що жодних угод ПП «Фіто» на використання її авторських прав на статті та інші матеріали, опубліковані у цих газетах, вона не укладала. У червні цього року пані Зубицька відмовилась від Угоди з видавцем «Фіто» і заборонила видавати і розповсюджувати газети «Зелена Планета», «Золоцвіт» та журнал «Золоцвіт. Бібліотечка», використовувати її авторські матеріали. Однак, в ухвалі суду зазначається, що відповідачі продовжили  публікувати та розповсюджувати авторські матеріали та фотографії позивача та використовувати належний Наталії Зубицькій знак для товарів та послуг «Зелена планета».

 

Для  забезпечення позову представники пані Зубицької просили суд заборонити видавцеві ПП «Фіто» видавати та розповсюджувати ці видання.

 

21 червня Суддя Дарницького суду Олена Шкоріна видала ухвалу, якою задовольнила заяву позивачів і наклала арешт на наклади газет «Зелена Планета»  та «Золоцвіт».

 

Також прес-служба видання повідомляє, що на сьогоднішньому судовому засіданні видавництво «Фіто» подало заяву про скасування цієї ухвали судді Олени Шкоріної. Рішення з цього приводу має бути прийняте на засіданні 24 червня.

 

За інформацією прес-служби газети, під час судового засідання пані Зубицька ніби то підтвердила, що причиною розформування редакцій заснованих нею газет є критичні публікації журналістів та відмова редакції узгоджувати з власником зміст газет. Однак поки що дізнатись у самої Наталії Зубицької подробиці щодо сьогоднішнього засідання ТК не вдалось. Однак  ми очікуємо на коментар представника позивача в суді Валерія Леськова, який пообіцяв редакції прокоментувати ситуацію.

 

Нагадаємо, 15 червня редакція газети «Зелена планета» звинуватила свого засновника Наталію Зубицьку в цензурі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду