Фільм Дмитра Тяжлова представить Україну на «жіночому» Румунському кінофестивалі

26 Серпня 2010
16233
26 Серпня 2010
11:26

Фільм Дмитра Тяжлова представить Україну на «жіночому» Румунському кінофестивалі

16233
Фільм Дмитра Тяжлова представить Україну на «жіночому» Румунському кінофестивалі

Документальна стрічка «Я пам'ятник собі» Дмитра Тяжлова відібраний для участі у конкурсній програмі Міжнародного румунського кінофестивалю (ROIFF). Про це ТК повідомила продюсер режисера Елла Штика.

 

Кінофорум пройде у жовтні 2010 року у Бухаресті.

 

Як писала «Телектитика», «Я пам'ятник собі»  оповідає історію ексцентричного пана Євгена. З дитинства він демонстрував дивну любов до могилок, зараз є автором більш ніж 100 пам'ятників. Цей чоловік відіграє у своєму середовищі важливу соціальну роль: привертає увагу до пам'яті та примирення, створюючи пам'ятники на честь людей, котрі знайшли вічний спочинок у маленькому західноукраїнському місті.

 

Як повідомляла ТК, стрічка здобула перемогу у номінації «Документальний фільм» П`ятого фестивалю «Кінолев», що завершив свою роботу 24 серпня у Львові.

 

Раніше фільм брав участь у ряді фестивалів: NYC kinofest (Нью-Йорк, США, лютий 2010), Docudays (Київ, Україна, березень 2010), GoEast Film Festival - (Вісбаден, Німеччина, квітень 2010), «Золота пектораль»(Трускавець, «Золота Пектораль» в номінації «Таємниці історії»), Krakow film festival (Краків, Польща, травень 2010), - «Відкрий Україну» (Київ, червень 2010 - перше місце у телеконкурсі «Українське село», та третє місце у Телеконкурсі «Надзвичайний сучасник»), Brave festival (Вроцлав, Польща, липень 2010), Tranzit (Познань, Польща, серпень 2010).

 

Також фільм відібрано до конкурсної програми CinePecs Film Festival (Угорщина).

 

Румунський міжнародний кінофестиваль розпочав роботу у 2005 році за участі режисерів з України, Росії, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Туреччини, Греції та власне Румунії. Від початку особливістю фестивалю стала спеціальна секція «Жінка в кіно». «Нині ROIFF спрямований на розвиток мистецтва кіно, підтримку виробництва у країнах Європи та Чорноморського регіону, а також і режисерів-жінок», - зазначають засновники кінофестивалю, представники «Артіс фонду».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду