Великі телекомпанії не хочуть співпрацювати з Google TV

19 Серпня 2010
29036
19 Серпня 2010
09:00

Великі телекомпанії не хочуть співпрацювати з Google TV

29036
Менеджери Google намагаються переконати медіавласників ділитися даними щодо їхнього відео,
Великі телекомпанії не хочуть співпрацювати з Google TV

Корпорація Google розпочала агітаційну кампанію серед телемереж, пропонуючи підтримати свою нову технологію - Google TV. Проте більшість бродкастерів залишаються скептично налаштованими до сервісу, який, на їхню думку, зазіхає на їхню територію.

 

Сервіс дозволить людям шукати та переглядати кабельні, супутникові та Web- програми, а також проглядати інтернет-сторінки на екрані телевізора. Необхідне обладнання, вироблене Sony Corp. та Logitech International SA, надійде у продаж вже цієї осені, спровокувавши чергове перетягування канату між «технічними» компаніями та медіакомпаніями. Останні занепокоєні перспективою втратити свій власний контент. 

 

Протягом останніх тижнів Google зустрівся з керівниками ефірних мовників, зокрема Walt Disney Co (ABC та ESPN), CBS, NBC, Viacom Inc. (MTV та Nickelodeon) та News Corp. (Fox). Менеджери Google намагаються переконати медіавласників ділитися даними щодо їхнього відео, розміщеного на сайтах каналів, щоб спростити систему пошуку та відображення їхніх шоу у TV-Web-лістингах. Коли користувач шукає, наприклад, Desperate Housewives, обладнання Google має просканувати програми, які наразі є в ефірі, разом з епізодами та іншим контентом в інтернеті. На думку Google, додаткові дані від бродкастерів дозволять компанії покращити цю пошукову функцію.

 

Google також просить медіавласників адаптувати їхнє відео до великих телеекранів. Інтернет-гігант хоче, щоб сайти деяких каналів провели ре дизайн таким чином, щоб краще відображатися на Больших екранах, з більшими розмірами вікон відео та меншою кількістю тексту. Так переповіли прохання Google люди, знайомі з ходом перемовин.

 

Однак медіавласники висловили скепсис щодо можливостей Google створити таку бізнес-модель, яка компенсує потенційний канібалізм на їхньому сьогоднішньому ефірному бізнесі.

 

Більше того: вони замислитися над тим, а чи не обмежити їм доступ до свого Web-відео для деяких дивайсів. Технічно це можливо.

 

У порівнянні з починаннями Apple Inc., Microsoft Corp. Які пропонують свої шляхи перегляду відео, Google TV пішло набагато далі. Його технологія спрямована на те, щоб грати будь-яке відео з будь-якого куточку всесвітньої мережі, від кліпів з You Tube до довготривалих епізодів з сайтів медіакомпаній. Телемережі вважають, що через цю «відкриту трубу» їхнє відео загубиться у потоці всього, що є в інтернеті, зокрема серед піратських кліпів.

 

Втім, не всі телекомпанії налаштовані скептично. Ентоні Суху, старший віце-президент CBS Interactive (підрозділ CBS Corp.) зазначає, що його компанія зацікавлена у вивченні можливостей співпраці з «потенційними партнерами, які цінують наш продукт», але для неї головне зрозуміти  бізнес-модель продукту Google і побачити, що вона може дати таким власникам відео, як CBS.

 

Речник Google відповідає, що компанія «у захваті від можливості працювати з партнерами, допомагаючи їх досягти більшої аудиторії в інтернеті».

 

Проте, за словами учасників переговорів, менеджери Google ще не прояснили ту частину бізнес-моделі, яка пов'язана з особливостями лістингу в новому сервісі. 

 

Набагато позитивніше до Google TV поставилися невеликі сайти онлайн-відео, які прагнуть промоції свого контенту. Зокрема, Howcast Media Inc.

 

Google TV - анонсована у травні технологія потенційно великого ринку. Заснована на Web-пошукових бізнесових засадах. Розглядається аналітиками, як спроба Google зайти на 70-мільярдний ринок телевізійної реклами. При цьому компанія презентує рекламодавцям можливості Google TV у якості окремої рекламної платформи. Google наразі вже продає відео рекламу - бізнес, який, як компанія сподівається, розшириться на нову аудиторію з приходом інтернет-відео у вітальні.

 

Jessica E. Vascellaro, The Wall Street Journal

Переклад Євгенії Продаєвої, «Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Jessica E. Vascellaro, The Wall Street Journal
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29036
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уболівальник
5014 дн. тому
Молодець перекладачка Євгенія Продаєва! Бажаю і тобі "краще відображатися на Больших екранах".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду