Інститут медіа права виграв справу проти МНС України

16 Серпня 2010
13792
16 Серпня 2010
14:50

Інститут медіа права виграв справу проти МНС України

13792
Інститут медіа права виграв справу проти МНС України

Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення, яким визнав неправомірність відмови МНС України у наданні інформації за запитом Інституту медіа права  і зобов'язав міністерство належним чином розглянути поданий до нього запит, повідомляє сайт ІМП.  Судовий розгляд відбувся 16 серпня 2010 року.

 

Як повідомляла ТК, раніше юристка Інституту медіа права Ольга Сушко подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою визнати відмову МНС України у наданні інформації протиправною та зобов'язати це міністерство надати належну відповідь на інформаційний запит. Останній стосувався того, які засоби масової інформації були засновані МНС та яку суму бюджетних коштів було витрачено на ці ЗМІ протягом 2009 року.

 

Отримавши інформаційний запит у червні цього року, Міністерство повернуло його без розгляду, зауваживши, що він підготовлений з порушенням вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян». Водночас сам запит був поданий на підставі Закону України «Про інформацію», про що було вказано у його тексті. Суд підтвердив, що причина відмови МНС України є неналежною.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13792
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читаДтч
5008 дн. тому
От, молодцы! Порадовали!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду