«НТВ-плюс» можуть об’єднати з «Триколор ТВ»

11 Серпня 2010
16866
11 Серпня 2010
18:37

«НТВ-плюс» можуть об’єднати з «Триколор ТВ»

16866
«НТВ-плюс» можуть об’єднати з «Триколор ТВ»

Один з найбільших у Росії операторів супутникового телебачення «Триколор ТВ» можуть об'єднати з дочірньою структурою «Газпром-медіа» - «НТВ-плюс». Угода про купівлю «Триколора»  наразі знаходиться на стадії завершення та технічного оформлення. Про це повідомляє російська газета «Ведомости».

 

За словами менеджера, близького до керівництва «Газпромбанку», покупцем «Триколор ТВ» може стати не сам холдинг «Газпром-медіа», як про це зазначалося рік тому, а оператор «НТВ-плюс». Гендиректор «НТВ-плюс» Дмитро Самохін підтвердив інформацію про оформлення угоди, однак, хто виступить покупцем, він не уточнює. У свою чергу гендиректор «Триколор ТВ» В'ячеслав Мордачев стверджує, що взагалі не знайомий з планами «Газпром-медіа».

 

Як уже повідомляла ТК, у жовтні 2009 «Газпром» оголосив про плани об'єднання двох платформ - «Триколор ТВ» та «НТВ-плюс».

 

Попередню угоду про купівлю «Триколора» «Газпром-медіа» уклала ще в серпні 2009 року. Однак справа затяглася, так як «низку аспектів діяльності компанії, яку купують» потрібно було привести у відповідність до російського законодавства, говорить близьке до «Газпром-медіа» джерело. Ані сума угоди, ані продавці не уточнюються.

 

За даними «СПАРК-Інтерфаксу», по 50% акцій Національної супутникової компанії («Триколор») належить фізичним особам - Ользі Орловій та Зінаїді Толпєкіній. Джерела в декількох медіакомпаніях, які співпрацюють з оператором платного ТБ, стверджують, що основний співвласник «Триколора» - гендиректор виробника та дистриб'ютора супутникового абонентського обладнання «Корпорація Дженерал Сателайт» Андрій Ткаченко.

 

Зазначимо, що угода про злиття «Триколор ТВ» та «НТВ-плюс» повинна отримати схвалення Федеральної антимонопольної служби (ФАС), однак, як попереджає її чиновник, до ФАС не надходило навіть клопотання.

 

«Триколор ТВ» - оператор-дискаунтер, середній рахунок його передплатників не перевищує $20 в рік, розповідає аналітик iKS-Consulting Олена Крилова. За її оцінками, виручка оператору від обслуговування абонентів в 2009 році становила приблизно $120 млн - за таких умов всю компанію можна оцінити в $270-300 млн. Наразі «НТВ-плюс» і «Триколор ТВ» працюють в різних нішах ринку: перша пропонує дорогий контент преміум-класу, друга - менш дорогий, в основному російські канали. Пані Крилова вважає, що частина контенту «НТВ-плюс», наприклад футбольні канали, будуть затребувані і абонентами «Триколора», що підвищить їх ARPU.

 

Купуючи «Триколор ТВ», новий акціонер може спробувати підвищити його тарифи до рівня, відповідного з тарифами «НТВ-плюс», але це різко зменшить абонентську базу «Триколора», і глядачі почнуть шукати альтернативу - зазначає головний редактор журналу «Кабельщик» Яна Бєльская.

 

Генеральний директор «НТВ-плюс» запевнює, що маркетингова політика і бренд оператора залишаться незмінними, а тому абоненти «Триколор ТВ» не відчують ніяких змін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду