У Таджикистані завтра не вийдуть опозиційні газети

4 Серпня 2010
12893
4 Серпня 2010
12:28

У Таджикистані завтра не вийдуть опозиційні газети

12893
У Таджикистані завтра не вийдуть опозиційні газети

У Таджикистані завтра, 5 серпня, не вийдуть п'ять газет: «Пайкон», «Озодагон», «СРСР», «Міллат» і «Сухан». Про це пише «Время новостей». За інформацією видання, такі події пов'язані з бажанням влади придушити діяльність усіх опозиційних установ, у тому числі і ЗМІ.

 

Газети в республіці уже протягом багатьох років виходять раз на тиждень, у четвер. Нещодавно одна з типографій Душанбе заявила редакціям, що не зможе надрукувати тираж. Як повідомляє таджицька служба «Радіо Свобода» з посиланням на одного зі співробітників друкарні, відповідне розпорядження надійшло з апарату президента Таджикистану, де вважають, що газети «занадто знахабніли».

 

Останнім часом таджицькі ЗМІ публікували матеріали з відвертою критикою президента Емомалі Рахмона, його режиму, іронізували з приводу «порад та настанов Його Величності», як уже давно прийнято звертатися у Таджикистані до глави держави.

 

У газеті «Пайкон» лідер Соціал-демократичної партії Таджикистану (СДПТ) Рахматілло Заіров відкрито писав про «ознаки культу особи, які мають згубні наслідки і стають перешкодою для національного розвитку». В інтерв'ю одному з видань лідер СДПТ закликає Рахмона піти у відставку заради порятунку країни. Зазначимо також, що газета «Наджот» публікувала заяви Мірзохуджи Ахмадова, одного з польових командирів колишнього таджицького об'єднання опозиції про переслідування з боку влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду