detector.media
04.08.2010 12:28
У Таджикистані завтра не вийдуть опозиційні газети

У Таджикистані завтра, 5 серпня, не вийдуть п'ять газет: «Пайкон», «Озодагон», «СРСР», «Міллат» і «Сухан». Про це пише «Время новостей». За інформацією видання, такі події пов'язані з бажанням влади придушити діяльність усіх опозиційних установ, у тому числі і ЗМІ.

 

Газети в республіці уже протягом багатьох років виходять раз на тиждень, у четвер. Нещодавно одна з типографій Душанбе заявила редакціям, що не зможе надрукувати тираж. Як повідомляє таджицька служба «Радіо Свобода» з посиланням на одного зі співробітників друкарні, відповідне розпорядження надійшло з апарату президента Таджикистану, де вважають, що газети «занадто знахабніли».

 

Останнім часом таджицькі ЗМІ публікували матеріали з відвертою критикою президента Емомалі Рахмона, його режиму, іронізували з приводу «порад та настанов Його Величності», як уже давно прийнято звертатися у Таджикистані до глави держави.

 

У газеті «Пайкон» лідер Соціал-демократичної партії Таджикистану (СДПТ) Рахматілло Заіров відкрито писав про «ознаки культу особи, які мають згубні наслідки і стають перешкодою для національного розвитку». В інтерв'ю одному з видань лідер СДПТ закликає Рахмона піти у відставку заради порятунку країни. Зазначимо також, що газета «Наджот» публікувала заяви Мірзохуджи Ахмадова, одного з польових командирів колишнього таджицького об'єднання опозиції про переслідування з боку влади.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY