detector.media
29.07.2010 12:01
Главред російського «Коммерсанта» на знак протесту вийшов зі складу громадської ради при ГУВС Москви

Головний редактор газети «Комерсант» Михайло Михайлин, який донедавна очолював інтернет-видання «Газета.ру» , оголосив про вихід зі складу громадської ради при ГУВС Москви, пише інтернет-видання Lenta.ru.

 

Своє рішення він мотивував тим, що вважає неможливим продовжити своє спілкування з представниками правоохоронних органів, адже досі не назвали імена осіб, які зламали руку журналістові «Газети.ру» Олександру Артем'єву 31 травня 2010 на несанкціонованому мітингу на Тріумфальній площі.

 

Журналіст інтернет-видання перебував на мітингу на захист 31-ї статті Конституції як приватна особа і був затриманий співробітниками міліції. Після затримання з'ясувалося, що у Артем'єва в двох місцях зламана рука. У зв'язку з подією Міхайлин, що на той час очолював «Газету.ру», ініціював скликання екстреної наради Громадської ради.

 

У ГУВС Москви провели власне розслідування інциденту, але кримінальну справу за фактом отримання травми порушено так і не було.

 

Ще однією причиною, з якої головний редактор «Комерсанта» залишив громадську раду, стала відмова ГУВС від своєї обіцянки профінансувати лікування Артем'єва. За словами Міхайлина, в ГУВС заявили, що зробити це буде «досить проблематично».

 

Крім Михайлина до громадської ради при ГУВС входять керівники багатьох інших російських засобів масової інформації, а також правозахисники.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY