Бондаренко: «Репортерам без кордонів» не варто надто довіряти

23 Липня 2010
6190
23 Липня 2010
18:49

Бондаренко: «Репортерам без кордонів» не варто надто довіряти

6190
Бондаренко: «Репортерам без кордонів» не варто надто довіряти

Візит представників організації «Репортери без кордонів» в Україну викликає дуже багато запитань. Таку думку в коментарі «ІнтерМедіа Консалтинг» висловила народний депутат від Партії регіонів, голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко.

 

На її думку, організація візиту «виглядала якоюсь пожмаканою, непідготовленою», тому що візит відбувся, коли президент у відпустці і коли скінчилася чергова парламентська сесія. «І приїжджати сюди для того, щоб зустрічатися під час парламентських канікул з тимчасовою слідчою парламентською комісією з розслідування фактів цензури - це виглядає трохи дивно, це по-дитячому, це несерйозно», - додала Бондаренко.

 

За її словами, виникають питання, чому настільки непідготовленим виявився цей візит і чому «Репортери без кордонів» зустрічалися тільки з опозицією, але не з представниками влади.

 

«Так, вони приїхали і заявили про те, що готові з усіма зустрітися, але знову таки, чудово усвідомлюючи, що і президент, і парламент у відпустці. Тому, звичайно, ставитися до звіту "Репортерів без кордонів" щодо ситуації в Україні зі свободою слова, який буде ґрунтуватися лише на спілкуванні з опозицією, об'єктивно не можна, тому що він буде носити однобокий характер - вони використовують для звіту інформацію з одних рук, з одного джерела», - зазначає Олена Бондаренко.

 

Вона також вважає, що ставитися до такої організації як до головного судді з приводу ситуації зі свободою слова не варто. «Якщо врахувати інформацію про те, що "Репортерів без кордонів" фінансують різні американські державні інституції та фонди (такі, наприклад, як Конгрес, Фонд Сороса, USAID, Міжнародний республіканський інститут), то про яку довіру до них ми можемо говорити?! Про яку об'єктивність, знаючи, як критично ставиться американська влада до регіоналів, Януковича, нашого зовнішньополітичного курсу? Природно, що "Репортери" будуть озвучувати ту точку зору, яку, може бути, офіційно і не наважиться озвучити обамівська адміністрація», - зазначила О.Бондаренко.

 

Нагадаємо, візит французької неурядової організації «Репортери без кордонів» тривав з 19 по 21 липня. Правозахисники їхали до України з метою всебічно вивчити ситуацію зі свободою слова, в тому числі - зустрітися з українською владою, однак Ганна Герман заявила їм, що президент Віктор Янукович і його адміністрація у відпустці, і запропонувала «Репортерам» перенести свій візит на час після 24 серпня.

 

В Україні «Репортери без кордонів» зустрічалися з громадськими організаціями та журналістами, а також з парламентською тимчасовою слідчою комісією з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, у тому числі з її членом від Партії регіонів Володимиром Зубановим.

 

«Репортери без кордонів» за результатами візиту зробили висновок, що Україні слід приділяти більше уваги захисту свободи слова. Також вони мають намір повернутися, щоб зустрітися з владою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6190
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
5032 дн. тому
2 atos. У мадам Бондаренко є три недоліки: 1) вперто ігнорує українську мову; 2) поводиться на публіці, як базарна баба; 3) патякає щось про "журналістику", "журналістські стандарти", "свободу слова" - при цьому сама не має жодного стосунку до цих понять, оскільки завжди була посередньою провінційною агітаторкою і ніколи не була журналістом. Втім, має вона й безперечний позититив: народила громадянина України!!! :) Я не сексист, але в даному разі очевидно, що їй краще займатися нарожденням та вихованням дітей, аніж порожнім політичним патяканням. :)))
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5033 дн. тому
атосу. Стосовно мого радикалізму в національному питанні, то раджу вам під час досугу ознайомитись з моїм матеріалом за таким лінком: http://spetskor.dp.ua/art_901.php . Також прошу скористатися посиланням на статтю в анонсованому матеріалі. Майже впевнений, що не пошкодуєте. Принаймні, це додасть вам інформації для роздумів. В тому числі це має вам підказати правильну відповідь на запитання, хто ж я такий - НАЦІОНАЛІСТ чи нацист, якщо ви мене в чомусь підозрюєте.
atos
5033 дн. тому
А.Мазуру. Впервые услышал от Вас подобие нормального общения с оппонентами. И у меня уже появилась надежда,что не все потеряно За"мазурика"искренне извиняюсь.Оно появилось, как производное от Вашей фамилии и упоминание Путина .Но его значение употребляют и в быту в тех случаях,когда ребенок чем то испачкался. Причем в ласкательной форме. Просмотрев значение у Даля и Ожегова--да это грубость Простите. Что касается "слабо" открыться. Пока рано. Надо подумать. Могу только сказать,что работал когда то на "Автозаводе" (ныне "ЮЖМАШ"),ездил 11 трамваем по Рабочей .Работал наладчиком и мастером на токарных полуавтоматах.Я скорее "технарь",чем гуманитарий и большим интеллектуалом себя не считаю. Меня настораживает Ваш РАДИКАЛИЗМ в национальном вопросе и здесь основное наше расхождение во взглядах. Национализм и нацизм ,как у нас в Одессе говорят,две большие разницы. Будьте. С уважением(пока)- ATOS.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5033 дн. тому
"Сколь лояльны вы к политическим оппонентам, сколь вежливы по отношению к женщине, сколь красноречивы, сколь убедительны, господин Олексий Мазур, Днипропетровськ! Иду немедленно мыть руки" - настільи лояльним, наскільки "пані" цього заслуговує. У ворогів України немає ані статі, ані віку, ані національності. Ну що, вже помили руки?.. І про все інше не забудьте.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5033 дн. тому
атосу: "Бондаренко много говорит на Шоу у Шустера или Наема Там такой проект--кто кого перекричит". Бондаренко завжди однакова на будь-яких передачах, незалежно від їхнього формату. Можна бути не згоденим опонентом і навіть не поважати його. Але чому ви називєте мене МАЗУРИКом? Ви повторюєте Путіна і його репліку щодо Ющенка? Думаєте, ви цим демонструєте еталон коректності?"Думаю мания величия преобладает над разумом у этого человека" - в чому це по-вашому проявляється? А слабо назвати своє справжнє ім'я? Або тут, в коментарях, або по телефону: 066 449 70 21 (це мій мобільний). "Но у Мазура не комменты а полное РЕЗОНЕРСТВО. Это длиннющее нравоучение всем инакомыслящим. Форма и стиль- хамство,оскорбления и никакого компромисса" - а ваш стиль набагато відрізняється від наведеного? Ви нікого не повчаєте? Ніколи не читаєте мораль?Ви - зразок толерантності і компроміса? Ви завжди пишете одні приємності? Ви налаштовані на діалог? По чому це видно? Поки не назвете свого справжнього ім'я, у вас немає права принизливо і зверхньо називати мене МАЗУРИКОМ. Бо в даному випадку більше нагадуєте мазуріка саме ви.
atos
5033 дн. тому
Знавець,мне Макеевка (случайное совпадение) близка-окончил МАК МЕТАЛЛ_ТЕХНИКУМ,затем институт...О том что О.Бондаренко "землячка", я чесно признаюсь--не знал. Но определить деловые и личные качества ЖЕНЩИНЫ не проблема. Не сравнить же ее с какой -нибудь Герасимюк или Геращенко у которых языки- метелки.Что касается "МОВЫ". Все определяется КРУГОМ ОБЩЕНИЯ по работе,досуге и на каком языке ты ДУМАЕШЬ. Вы видите как мучается Азаров(противно слушать),как не просто это дается Януковичу. Но их вины здесь нет. Они выросли и учились на этом языке. В Сов. Союзе это было нормально. Можно сказать- не лезьте на руководящие должности ,но это уже решает сам человек. Несколько слов "МАЗУРИКУ" из Дн--вска. Бондаренко много говорит на Шоу у Шустера или Наема Там такой проект--кто кого перекричит. Литерами там Соболев ,Кармазин ,Ляшко,Чечетов и др. Но у Мазура не комменты а полное РЕЗОНЕРСТВО. Это длиннющее нравоучение всем инакомыслящим. Форма и стиль- хамство,оскорбления и никакого компромисса. Думаю мания величия преобладает над разумом у этого человека. Но Бог ему судья. А право быть таким у него есть. Но такое же право есть и у других,но он с этим не согласится.
Знавець
5033 дн. тому
"atos // 23.07.2010 21:32:52 Это одна из немногих :- умная,красивая,с прекрасным украинским и русским языками." Шо-шо??? Та ця макєєвська інтєлєхтуалка ПРИНЦИПОВО ІГНОРУЄ УКРАЇНСЬКУ МОВУ, - як Баіс Каєснікау, як інші учасники вашої улюбленої банди. Так що ви елементарне брехло, atos. Хоча й вдаєте із себе "премудрого пескаря". :)))
свежо предание
5034 дн. тому
Сколь лояльны вы к политическим оппонентам, сколь вежливы по отношению к женщине, сколь красноречивы, сколь убедительны, господин Олексий Мазур, Днипропетровськ! Иду немедленно мыть руки.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5034 дн. тому
атос: "Прямая, бескомпромиссная,но толерантная собеседница" - це про Олену Бондаренко?! Ту, яку не переслухаєш? В якої ротяка як відкриється, так до кінця передачі не закриється? Яка постійно перебиває опонентів, не даючи їм слова сказати? Дати таку характеристику Олені Бондаренко, це все одно що назвати сталіна - братом милосердя. Вона навіть тут, говорячи про реортерів без кордонів - мало того, що їх самих фактично послала далеко за кордон, так ще й на уряд та конгрес США "наїхала" в дусі холодної вінйни - не вистачало тільки "янкі гоу хоум!" і "ці прокляті американські буржуазні імперіалісти". Хоча саме це, тільки іншими словами, і звучало з її вуст. Вона така ж цінична, зухвала і нахабна як всі біло-блакита бандитська влада.
o.k.
5034 дн. тому
кому-кому, а українським "політикам" варто абсолютно не довіряти
кокотюха
5034 дн. тому
тобто, так: знаючи негативне ставлення нормальних людей до Гітлера і Сталіна, не варто довіряти думкам цих людей, якщо вони їх офіційно оприлюднюють. про яку, значить, довіру можна говорити? і засудити Гітдера і Сталіна офіційно не наважиться обамівська адміністрація. аналогія, думаю, зрозуміла...
atos
5035 дн. тому
Это одна из немногих :- умная,красивая,с прекрасным украинским и русским языками. Ее всегда слушаешь с удовольствием. Прямая, бескомпромиссная,но толерантная собеседница. А для "знавець" напомню рассказ С--Щедрина о том ,как у УМНЫХ родителей родился сын полный ДУРАК. Спорили долго- в кого он пошел и пришли к выводу -- что В ОБОИХ. Мой вам совет-- КРЕПИТЕ СЕМЕЙНЫЕ ТРАДИЦИИ. И не пытайтесь судить других
Знавець
5035 дн. тому
Бездарна макєєвська пописулька, яка жодного дня не була журналістом, лише пропагандистом Партії (одного) Регіону - щось там варнякає про шановану у світі РЕПОРТЕРСЬКУ організацію... Господи, дай сили дожити до 2012 р. - і пали все це вогнем небесним!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду