Депутат Гримчак надіслав запит до Генпрокуратури, щоб з’ясувати чому Стогній суміщає роботу журналіста і радника міністра

23 Липня 2010
11964
23 Липня 2010
18:41

Депутат Гримчак надіслав запит до Генпрокуратури, щоб з’ясувати чому Стогній суміщає роботу журналіста і радника міністра

11964
Депутат Гримчак надіслав запит до Генпрокуратури, щоб з’ясувати  чому Стогній суміщає роботу журналіста і радника міністра

Депутат фракції НУНС  Юрій Гримчак надіслав запит до Генеральної прокуратури  щоб з'ясувати на якій підставі Костянтин Стогній суміщає роботу радником Міністра внутрішніх справ та займається журналістською діяльністю. Про це ТК повідомили співробітники продакшну «Жара».

 

У коментарях ТК сам пан Гримчак підтвердив цю інформацію, і зазначив: «Закон має бути один для всіх. А Костянтин Стогній у нас головний радник міністра внутрішніх справ, тобто людина знаходиться на генеральській посаді. Людина має право претендувати на отримання вищого міліцейського звання, але у  той же час, займається сумісництвом та, на мій погляд, підприємницькою діяльністю. В цьому житті треба займатись чимось одним».

 

Також Юрій Гримчак додав, що це не перший його запит до Генпрокуратури  щодо Костянтина Стогнія, раніше депутат цікавився законністю отримання його військових  звань - капітана та майора: «У моєму розпорядженні були документи, що людина будучи оперуповноваженим навіть два роки не отримувала зарплату, але звання достроково отримала».

 

 

 

Директор Департаменту зв‘язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України Дмитро Андреєв у коментарях ТК зазначив, що, реагуючи на запит народного депутата, Генпрокуратура звернулась за роз'ясненнями до МВС, і на сьогодні міністерство готує відповідь. «Я як юрист за фахом вважаю це питання цілком надуманим, адже  в законі «Про державну службу» та в будь-яких постановах Кабінету міністрів  йдеться про те, що чиновник має право працювати в науковій, викладацькій та творчій діяльності. Це моя особиста точка зору», - зазначив пан Андреєв.

 

Сам Костянтин Стогній наголосив на тому, що це вже п'ятий депутатський запит щодо нього, який надійшов до Генпрокуратури. Він також нагадав положення закону «Про держслужбу», відповідно до яких він може займатись творчою, і зокрема журналістською діяльністю. Раніше в інтерв'ю ТК, пан Стогній зазначав, що після призначення на посаду радника міністра він припинив керувати своєю продакшн-студією «Жара», і займається суто журналістикою та веденням програми «Надзвичайні новини».

 

«Я вже  12 років  при будь-якій владі - гарній чи поганій - займаюсь журналістикою. Це навіть не те, що я не можу, чи хочу займатись інформуванням громадськості. Тому що законодавство України передбачає, що чиновники повинні інформувати громадськість про свою діяльність, - каже Костянтин Стогній. -  Цим я і займаюсь у своїх програмах. І кожен раз коли повертався працювати у міліцію, служба внутрішньої безпеки одразу робила перевірки, відповідно до чинного законодавства і кожен раз робились одні й ті самі висновки. Опозиція зараз активно говорить про наступи на свободу слова, але чому ви позбавляєте мене можливістю займатись журналістською діяльністю? Я буду боротись за своє право займатись своєю улюбленою професією».

 

Щодо депутатських запитів про правомірність отримання ним військових звань, він наголосив, що звання капітана він отримав після того, як врятував з палаючої машини постраждалу у ДТП жінку.

 

«Всі події, які відбулись з працівниками органів МВС повинні повідомлятись рапортом.  Я його написав. Тоді була службова перевірка і резолюцією міністра МВС за дії по спасінню громадян мене  нагородити присвоєнням позачергового звання капітан  міліції. Дякуючи депутатам я про це згадав», - додав він.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11964
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерій Ф
5030 дн. тому
А Москалю можна було бути при Луценку Радником і Нардепом? Є запити Гримчака з цього приводу? Закон один для всих? Мені здається що вся справа в тому що Стогній не погано рацює в Могильва додаючи останньому рейтингу. А в плани Нашоі Украіни це не входить. Але навіщо давати владі козир у боротьбі з журналістами? За цим прецедентом можна буде позбавляти журналістів права на роботу?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду