TNS: 53% глядачів перемикають канал під час реклами, а 26% взагалі виходять з кімнати

23 Липня 2010
15117
23 Липня 2010
13:50

TNS: 53% глядачів перемикають канал під час реклами, а 26% взагалі виходять з кімнати

15117
TNS: 53% глядачів перемикають канал під час реклами, а 26% взагалі виходять з кімнати

За даними  опитування в рамках червневого омнібусу агентства TNS, 53% українців перемикають канали, коли починається реклама, а 26% взагалі йдуть з кімнати. Про це повідомляє видання Marketing Media Review, яке виступило замовником даного дослідження.

 

TNS поставило українцям декілька питань. У першому з них респондентам пропонувалося за 5-бальною шкалою визначити ступінь роздратування, яке викликає у них той чи інший вид реклами. Виявилося, що  найменш дратівливою вважається нестандартна реклама та реклама в пресі. Телевізійну рекламу названо найдратівливішою: 78% українців поставили їй максимальну оцінку.

 



Друге запитання було сформульовано так: «Що зазвичай ви робите, коли по телебаченню починається рекламний блок?». Виявилося, що 53% опитаних перемикають канали, а 26% українців під час реклами йдуть з кімнати - наприклад, на кухню. 19% респондентів під час блоку займаються своїми справами (серед них переважають люди віком 16-25 років). 14% респондентів, серед яких переважають жінки, дивляться рекламу. У 11% відсотків українців, як у чоловіків, так і у жінок, трансляція рекламного блоку викликає обурення, інші 11% просто не звертають на неї уваги.

 



Тільки 1% респондентів, за даними TNS, фіксує інформацію та контакти, які прозвучали в рекламному блоці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15117
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
an_ver
5028 дн. тому
Останнім часом при премиканні з каналу на канал у пошуках чого-небудь, що можна подивитись без відрази, весь час попадаю на рекламні блоки. Доводиться перемикати 6-10 каналів, доки натрапиш не на рекламу. Це жахливо. Слід ввести законодавчу норму, щоб канали в програмі на будь-якому носії, вказували час початку і кінця рекламних вставок, як рівноправних об"єктів розкладу показів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду