ТСК з питань цензури передасть «Репортерам без кордонів» всі матеріали та законопроекти для незалежної оцінки

20 Липня 2010
14631
20 Липня 2010
15:49

ТСК з питань цензури передасть «Репортерам без кордонів» всі матеріали та законопроекти для незалежної оцінки

14631
ТСК з питань цензури передасть «Репортерам без кордонів» всі матеріали та законопроекти для незалежної оцінки

Члени парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів передадуть міжнародній правозахисній організації «Репортери без кордонів» всі зібрані матеріали про випадки тиску на ЗМІ, а також законопроекти про посилення гарантій свободи слова та про доступ до публічної інформації - для незалежної оцінки.

 

Про це сторони домовилися на зустрічі 20 липня. Участь у зустрічі взяли: від ТСК - народні депутати Олена Кондратюк (БЮТ), Микола Катеринчук (НУ-НС), Володимир Зубанов (Партія регіонів), від «Репортарів без кордонів» -  генеральний секретар Жан-Франсуа Жульяр, керівник Європейського відділу Ельза Відаль, представник «Репортерів» в Україні Оксана Романюк, а також перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.

 

«"Репортерів" цікавило питання, які результати може мати діяльність ТСК. Ми окреслили причини створення слідчої комісії та ситуацію, яка склалася з окремими ЗМІ. Я зазначала, що ТСК нараховує п'ять представників від опозиції і шість від влади. І зараз вона працює в таких умовах, що до 1 жовтня ми маємо дати перший звіт», - повідомила ТК секретар слідчої комісії Олена Кондратюк.

 

За її словами, ТСК домовилася з «Репортерами без кордонів», що організація дасть свої рекомендації щодо законопроектів про посилення гарантій свободи слова та про доступ до публічної інформації, а також щодо випадків тиску на журналістів. «Ми після закінчення зустрічі передаємо всі документи і звернення, які зараз є в ТСК, а також надані Сергієм Кутраковим і Сергієм Андрушком відеоматеріали, щоб вони («Репортери без кордонів». - ред.) могли сказати, наскільки допустимі чи недопустимі для розвинених країн, таких як Франція, ситуації, які складаються зараз у нас», - розповіла пані Кондратюк.

 

Окрім цього, члени ТСК розповіли про формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та звернення до президента з проханням включити представника громадськості до її складу.

 

Представник Партії регіонів у ТСК Володимир Зубанов запевнив, що коаліція готова у вересні приймати законопроекти, які б посилили гарантії свободи слова.

 

Водночас перший заступник Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко сказав, що сподівається на допомогу «Репортерів без кордонів» у створенні суспільного телебачення в Україні.

 

Генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Жан-Франсуа Жульяр на зустрічі повідомив, що організація зможе дати свої рекомендації після всебічного вивчення ситуації. «Репортери» планують ще один візит до України для зустрічі з президентом Віктором Януковичем після 24 серпня.

 

Нагадаємо, 19 липня «Репортери без кордонів» зустрілися з представниками руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14631
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Холерий
5034 дн. тому
Янукович вызвал Хорошковского к себе и говорит: - Я за свободу слова. Даже решил учредить новый праздник «День свободы слова». - Очень мудро, Виктор Федорович. Одного дня в году им для этого вполне достаточно.
Холерий
5034 дн. тому
Янукович вызвал Хорошковского к себе и говорит: - Я за свободу слова. Даже решил учредить новый праздник «День свободы слова». - Очень мудро, Виктор Федорович. Одного дня в году им для этого вполне достаточно. *** Фирташ спрашивает у Хорошковского: - Как тебе удается постоянно ограждать президента от лишних мнений? - Элементарно, Ватсон. Я подарил ему спецпульт от телевизора. И там кнопки только от моих каналов. *** Новые требования для приема на работу журналистов центральных каналов и СМИ, видимо, разрабатывали не без участия ведущих кинологов страны, в них включены умение быстро реагировать на команды: «Лежать!», «Рядом!», «Фас!» и «Апорт!». Но не обошлось и без комиссии по морали с дополнительными опциями – «кусать», «сосать», «бросать».
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду