Суд не схотів скасувати анафему російському журналісту

15 Липня 2010
17693
15 Липня 2010
17:36

Суд не схотів скасувати анафему російському журналісту

17693
Суд не схотів скасувати анафему російському журналісту

Псковський міський суд відмовив у задоволенні позову підданого анафемі журналіста Олега Дементьєва до Псковської єпархії. У позові про захист честі та гідності журналіст вимагав від єпархії 1,5 мільйони рублів компенсації, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

Журналіста відлучили від церкви влітку 2009 року за публікацію з приводу Спасо-Єлеазарівського монастиря, у якій ішлося про негідну для церковних осіб поведінку монахинь і настоятельниці. Згодом псковський суд визнав факти, наведені в статті, такими, що не відповідають дійсності.

 

Невдовзі після рішення Псковської єпархії про оголошення анафеми, Олег Дементьєв звернувся до суду, оскільки розцінив своє відлучення від церкви перевищенням повноважень церкви - журналіст не хрещений і не воцерковлений. Він вимагав виплатити компенсацію шкоди і опублікувати на сайті єпархії спростування. Чим суд мотивував відмову в задоволенні позову, не повідомляється.

 

Журналіст пообіцяв оскаржити рішення суду і нагадав, що матеріали по факту піддання анафемі вже передані до Європейського суду з прав людини.

 

Піддана анафемі людина не має права брати участь у богослужіннях і не можу бути похована на церковному кладовищі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17693
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду