detector.media
15.07.2010 17:36
Суд не схотів скасувати анафему російському журналісту

Псковський міський суд відмовив у задоволенні позову підданого анафемі журналіста Олега Дементьєва до Псковської єпархії. У позові про захист честі та гідності журналіст вимагав від єпархії 1,5 мільйони рублів компенсації, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

Журналіста відлучили від церкви влітку 2009 року за публікацію з приводу Спасо-Єлеазарівського монастиря, у якій ішлося про негідну для церковних осіб поведінку монахинь і настоятельниці. Згодом псковський суд визнав факти, наведені в статті, такими, що не відповідають дійсності.

 

Невдовзі після рішення Псковської єпархії про оголошення анафеми, Олег Дементьєв звернувся до суду, оскільки розцінив своє відлучення від церкви перевищенням повноважень церкви - журналіст не хрещений і не воцерковлений. Він вимагав виплатити компенсацію шкоди і опублікувати на сайті єпархії спростування. Чим суд мотивував відмову в задоволенні позову, не повідомляється.

 

Журналіст пообіцяв оскаржити рішення суду і нагадав, що матеріали по факту піддання анафемі вже передані до Європейського суду з прав людини.

 

Піддана анафемі людина не має права брати участь у богослужіннях і не можу бути похована на церковному кладовищі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY