Нацрада дозволила житомирській ТРК «Ефір» перенести частоту з Овруча до Коростеня

15 Липня 2010
25009
15 Липня 2010
10:46

Нацрада дозволила житомирській ТРК «Ефір» перенести частоту з Овруча до Коростеня

25009
Нацрада дозволила житомирській ТРК «Ефір» перенести частоту з Овруча до Коростеня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 липня переоформила ліцензію житомирського ПП «Радіопередавальний центр "Телерадіокомпанія "Ефір"» (радіо «Рекорд ФМ») у зв'язку з переносом передавача із села Дубовий Гай під Овручем Житомирської області до Коростеня Житомирської області. Таким чином компанії дозволили здійснити технічний перенос частоти 100,6 МГц (2 кВт) з прикордонного міста Овруча до Коростеня, розташованого ближче до центру області.

 

Раніше, 2 вересня 2009 року, Нацрада відмовляла в такому переоформленні ліцензії та зверталася до Державної інспекції зв'язку Житомирської області для з'ясування факту завадового впливу на засоби спеціальних користувачів. 23 грудня 2009 року Нацрада дозволила технічний перенос тимчасово, до врегулювання ситуації з спеціальними користувачами радіочастот, на підставі висновків Українського державного центру радіочастот. На нинішньому засіданні члени Нацради наголосили, що всі дозволи на технічний перенос є.

 

Нагадаємо, ТРК «Ефір» виграла частоту в Овручі (100,6 МГц, потужність передавача 2 кВт) на конкурсі, оголошеному 5 червня 2008 року, випередивши таких претендентів, як Національна радіокомпанія України, Житомирська ОДТРК, ТОВ   «ТРК   "IФ   Медіа-Груп"» (м. Iвано-Франківськ),  ТОВ  «ТРК "Радіо-Ера"»,  ЗАТ «Наше радіо», ТОВ «ТРК "Клас", АТ «Онікс». На наступному конкурсі компанія виграла ще одну частоту в Бердичеві (105,2 МГц, потужність передавача 250 Вт).

 

Після переносу частоти до Коростеня в Овручі та прилеглих районах у верхньому ФМ-діапазоні залишилася тільки одна радіостанція - 104,2 МГц, на якій мовить Національна радіокомпанія України спільно з Житомирською ОДТРК (потужність передавача 2 кВт).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25009
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
5037 дн. тому
Этот факт еще раз доказывает, что задача покрыть украинским продуктом приграничные районы, игнорируется самой Нацрадой. Отказав другим претендентам и отдав частоту в Овруче ТРК Эфир, Нацрада думала о стратегичеких частотах по краям Украины, а теперь жителям Овруча опять станут милыми белорусские Русское радио, Наше радио и Радио Столица, а мы в который раз сдали интересы своей страны.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду