Держкомтелерадіо винесе на громадське обговорення медійні законопроекти

14 Липня 2010
19936
14 Липня 2010
17:35

Держкомтелерадіо винесе на громадське обговорення медійні законопроекти

19936
Держкомтелерадіо винесе на громадське обговорення медійні законопроекти

Держкомтелерадіо планує винести на широке громадське обговорення низку медійних законопроектів, розробити які доручено саме комітету. Наразі комітет працює над питаннями захисту професійної діяльності журналістів, акредитації, скорочення строків розгляду запитів представників ЗМІ, фінансування друкованих ЗМІ, які підлягають реформуванню. «Як тільки вони будуть готові, ми їх представимо громадськості», - зазначив ТК заступник голови Держкомтелерадіо Володимир Горобцов.

 

Кабінет Міністрів України визначив Держкомтелерадіо відповідальним за опрацювання та внесення в установленому порядку на розгляд уряду проекту Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». «На сьогодні проект закону знаходиться у Мін'юсті на правовій експертизі. Залишається поки що неврегульованим питання щодо фінансування друкованих ЗМІ, які підлягають реформуванню. Це питання планується найближчим часом обговорити на розширеному засіданні секретаріату Національної спілки журналістів України за участі представників уряду та Держкомтелерадіо», - сказав Володимир Горобцов.

 

Крім того, за його словами, Держкомтелерадіо працює над пакетом нормативно-правових актів, які спрямовані на захист професійної діяльності журналістів. Зокрема, розробляє за участю представників громадських організацій та ЗМІ законопроекти: про внесення змін до Закону України «Про інформацію» щодо скорочення строків розгляду запитів представників засобів масової інформації; про внесення змін до Законів України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформаційній агентства» щодо встановлення чіткої, прозорої процедури акредитації засобів масової інформації, вичерпного переліку підстав відмови та припинення такої акредитації.

 

«Також ми разом з Мін'юстом, НСЖУ працюємо над приведенням проекту Закону України «Про захист професійної діяльності журналістів» у відповідність до вимог, визначених у Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, та практики Європейського суду з прав людини», - додав пан Горобцов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19936
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Життан
5033 дн. тому
Ніби то до громадськості зараз хоч якось прислуховуються. Приймуть те, що треба їм.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду