УАВПП закликає видавців відмовитись від передплатних пільг

14 Липня 2010
16178
14 Липня 2010
10:27

УАВПП закликає видавців відмовитись від передплатних пільг

16178
УАВПП закликає видавців відмовитись від передплатних пільг

Рада директорів Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) закликає видавництва відмовитись від застосування пільги по тарифу «Укрпошти» на передплату преси.

 

Як зазначається у зверненні УАВПП, ця пільга, передбачена частиною 2 статті 9 закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», не надає фінансових переваг видавництвам, зате призводить до багатомільйонних втрат «Укрпошти» та ДП «Преса».

 

Асоціація вважає, що пільга є шкідливою для ринку в цілому, оскільки створює нерівні конкурентні умови для більшості видавців: вона змушує підприємства доставки постійно підвищувати тарифи для тих, хто не користується пільгою, щоб компенсувати свої втрати. «Таким чином виходить, що видання, які не користуються пільгою, частково дотують інші видання, серед яких державні, комунальні та видання політичних партій», - зазначається у зверненні. УАВПП наголошує, що держава й так здійснює пряме бюджетне фінансування державних та комунальних видань.

 

За прогнозами асоціації, кількість пільгових видань у 2010 році збільшиться до 193 зі 174 у 2009-му. Збитки від застосування пільги для ДП «Преса» та УДППЗ «Укрпошта» складають у 2009 році 42,225 млн грн., а у 2010-му (прогнозовано) - 57,429 млн грн. При цьому у 2009 - 2010 відшкодування втрат підприємств доставки у зв'язку з наданням пільги коштом державного бюджету склало лише 7,230 млн грн та 7,708 млн  грн відповідно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду