Депутати не захотіли звільняти Хорошковського з СБУ

7 Липня 2010
8075
7 Липня 2010
11:39

Депутати не захотіли звільняти Хорошковського з СБУ

8075
Депутати не захотіли звільняти Хорошковського з СБУ

Верховна Рада відмовилась внести до порядку денного постанову про звернення до президента щодо звільнення голови СБУ Валерія Хорошковського, повідомляє «Українська правда». 7 липня депутати від опозиції намагалися внести дві постанови про звільнення міністра палива й енергетики Юрія Бойка та голови СБУ Валерія Хорошковського. Ці питання не набрали необхідної кількості голосів (226), оскільки коаліція відмовилася за них голосувати. Таким чином і Бойко, і Хорошковський залишились на своїх посадах.

 

Нагадаємо, що 6 липня було зареєстровано постанову № 6666 «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу внесення подання про звільнення Голови Служби безпеки України Хорошковського В.І.», автори якої народні депутати Сергій Соболєв (БЮТ) і Роман Зварич («НУ-НС»). Вони вважають, що Хорошковський завдав шкоди національній безпеці країни, дискредитує діяльність СБУ, використовує її для досягнення особистих цілей та створює негативний імідж України.

 

Автори постанови навели кілька прикладів непрофесіоналізму Хорошковського, серед яких конфлікт інтересів як державного службовця та як власника декількох бізнес-активів, зокрема телеканалу «Інтер». На їхню думку, ситуація, коли Хорошковський одночасно очолює Службу безпеки та є засновником одного з найрейтинговіших телеканалів України,  призводить до утисків свободи слова, конфліктів та зловживань у медіасфері.

 

Ще одним приводом до реєстрації постанови стало те, що офіцери СБУ у межах своєї офіційної діяльності вдаються до тиску на представників інтелігенції, громадських організацій та журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду