«Кореспондент» визначився з переможцями конкурсу «Найкраща українська книга-2010»

1 Липня 2010
16093
1 Липня 2010
18:22

«Кореспондент» визначився з переможцями конкурсу «Найкраща українська книга-2010»

16093
«Кореспондент» визначився з переможцями конкурсу «Найкраща українська книга-2010»

«Найкращими українським книгами-2010» за версією журналу «Кореспондент» стали романи «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко та  «Місто з химерами»  Олеся Ільченка.

  

900-сторінкова книга пані Забужко здобула першість у номінації «Белетристика». На другому місці - книга Марії Матіос «Чотири пори життя», в якій письменниця міркує про те, як з роками змінюється світосприйняття жінки. Замикає трійку переможців Ірен Роздобудько зі збіркою філософсько-психологічних оповідань «Гра в Пацьорка».

 

Твір пана Ільченка  про київського архітектора Владислава Городецького, що містить архівні та історичні матеріали, переміг у номінації «Документалістика». На другій позиції дебютна книга Максима Кідрука  «Мексиканські хроніки», в якій він описав свою «дику» подорож до Мексики. Провідна ідея цього дотепного  пригодницького твору - немає нічого неможливого, всі бажання здійснюються. Третє місце посіла збірка есеїв «Флешка-2gb» літератора, перекладача, художника і музиканта Юрія Іздрика.

 

Саме за ці твори проголосували читачі «Кореспондента».

 

До складу журі увійшли мистецтвознавець і публіцист Ігор Бондар-Терещенко; лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук; літературознавець, кандидат філологічних наук Леся Демська-Будзуляк, президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль; автор і ведучий на каналі «Кіно» Євген Михайлов; поет, віце-президент Асоціації українських письменників Тарас Федюк; керівник відділу культурно-просвітницьких програм радіо «Ера» Олексій Ананьєв і головний редактор тижневика «Час», мистецтвознавець Юрій Чекан.

 

Результаты конкурсу оголосили сьогодні, 1 липня, в прямому ефірі програми «Підйом» на Новому каналі.

 

Нагородження переможців у ці хвилини відбувається у київському  кнайп-клубі «Купідон». Автори-переможці у кожній з номінацій отримають грошові винагороди у розмірі:  1 місце -  5.000 грн., 2 місце - за 3.200 грн., 3 місце - 1.500 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду