detector.media
01.07.2010 18:22
«Кореспондент» визначився з переможцями конкурсу «Найкраща українська книга-2010»

«Найкращими українським книгами-2010» за версією журналу «Кореспондент» стали романи «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко та  «Місто з химерами»  Олеся Ільченка.

  

900-сторінкова книга пані Забужко здобула першість у номінації «Белетристика». На другому місці - книга Марії Матіос «Чотири пори життя», в якій письменниця міркує про те, як з роками змінюється світосприйняття жінки. Замикає трійку переможців Ірен Роздобудько зі збіркою філософсько-психологічних оповідань «Гра в Пацьорка».

 

Твір пана Ільченка  про київського архітектора Владислава Городецького, що містить архівні та історичні матеріали, переміг у номінації «Документалістика». На другій позиції дебютна книга Максима Кідрука  «Мексиканські хроніки», в якій він описав свою «дику» подорож до Мексики. Провідна ідея цього дотепного  пригодницького твору - немає нічого неможливого, всі бажання здійснюються. Третє місце посіла збірка есеїв «Флешка-2gb» літератора, перекладача, художника і музиканта Юрія Іздрика.

 

Саме за ці твори проголосували читачі «Кореспондента».

 

До складу журі увійшли мистецтвознавець і публіцист Ігор Бондар-Терещенко; лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук; літературознавець, кандидат філологічних наук Леся Демська-Будзуляк, президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль; автор і ведучий на каналі «Кіно» Євген Михайлов; поет, віце-президент Асоціації українських письменників Тарас Федюк; керівник відділу культурно-просвітницьких програм радіо «Ера» Олексій Ананьєв і головний редактор тижневика «Час», мистецтвознавець Юрій Чекан.

 

Результаты конкурсу оголосили сьогодні, 1 липня, в прямому ефірі програми «Підйом» на Новому каналі.

 

Нагородження переможців у ці хвилини відбувається у київському  кнайп-клубі «Купідон». Автори-переможці у кожній з номінацій отримають грошові винагороди у розмірі:  1 місце -  5.000 грн., 2 місце - за 3.200 грн., 3 місце - 1.500 грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY