Бі-бі-сі оприлюднить інформацію про зарплати найдорожчих телеведучих

1 Липня 2010
8510
1 Липня 2010
18:11

Бі-бі-сі оприлюднить інформацію про зарплати найдорожчих телеведучих

8510
Бі-бі-сі оприлюднить інформацію про зарплати найдорожчих телеведучих

Керівництво медіакорпорації Бі-бі-сі обіцяє оприлюднити дані щодо зарплат найбільш висоокоплачуваних телеведучих. Про це з посиланням на голову Ради Бі-бі-сі Майкла Лайонза повідомляє британська газета The Guardian.

 

 

Він сказав: «Я переконаний, що ми повинні назвати імена тих, хто отримує найбільші доходи в Бі-бі-сі. Якщо хочете, цей крок - зміна поглядів. Це правда, що ми уважно прислухалися до питання ліцензій платників податків, і ми вважаємо, що це одна з небагатьох галузей, де ми маємо повернути довіру суспільства».

 

Журналісти видання допускають, що насамперед ідеться про такі обличчя Бі-бі-сі як Грем Нортон, Джеремі Паксман чи Фіона Брюс. Як розповів The Guardian сер Лайонз, точні суми зарплат не називатимуться: рейтинг найдорожчих ведучих систематизують за групами: від 750 тис. до мільйона фунтів стерлінгів, від мільйона до 5 мільйонів тощо.

  

Самі зірки від цих планів медіакорпорації не в захваті. Найбільше обурений Джонатан Росс, відомий, зокрема тим, що залишив непристойні повідомлення на автовідповідачі актора Ендрю Сакса, а потім крутив їх в ефірі Radio 2. Також у Британії Росс прославився як один з об'єктів громадського гніву щодо завищених зарплат: з`ясувалося, що його оклад становить майже 3 відсотки від усього бюджету зірок Бі-бі-сі. У 2006 році він підписав 3-річний контракт на 18 мільйонів фунтів стерлінгів як ведучий ток-шоу, оглядач кіно на BBC1 та ведучий радіо шоу Radio 2. Після виступу пана Лайонза британські ЗМІ повідомили, що Росс розглядає інші пропозиції роботи, в тому числі, в США.

  

Раніше керівництво Бі-бі-сі відмовлялося оприлюднити дані щодо окладів своїх зірок.

 

Сер Лайонз також повідомив, що менеджерам вищої ланки зменшать зарплати на найближчі два роки. Цю заяву він зробив після зустрічі з секретарем у справах культури і спорту Джеремі Хантом щодо процесів регулювання Бі-бі-сі.

 

Майкл Лайонз переконаний, що медіакорпорація має приборкати свої амбіції через нестабільну економічну ситуацію у країні. Так, він вважає за необхідності скоротити витрати і запропонувати краще співвідношення ціни та якості для 3,6 млрд. фунтів стерлінгів, які Бі-бі-сі отримала від держави. Він сказав, що хотів би жорсткіших заходів щодо зарплат.

 

Сер Лайонз припускає, що розмір абонентської плати може бути скорочено на 145,50 фунтів стерлінгів, адже Бі-бі-сі «прагне заробити лише необхідні кошти для виконання суспільних цілей, зазначених у Статуті медіа корпорації».

  

За словами Майкла Лайонза, більшість керівників корпорації погодилися на скорочення зарплат. Втім, такі заходи Бі-бі-сі обурили лідерів профспілки, зокрема пропозиція заморозити зарплати співробітників, чий річний дохід перевищує 37 726 фунтів на рік та збільшити фіксовані ставки «нижчим» працівникам на 475 фунтів на рік. Bectu (профспілка) Спілки мовників пригрозила Бі-бі-сі страйком у разі, якщо вона не поліпшить пропозиції щодо зарплат, які нині в Bectu вважають «принизливими».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8510
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду