Янукович вважає, що журналісти в Україні є вільними лише формально

29 Червня 2010
20970
29 Червня 2010
18:21

Янукович вважає, що журналісти в Україні є вільними лише формально

20970
Янукович вважає, що журналісти в Україні є вільними лише формально

Віктор Янукович вважає, питання створення громадського телебачення є не менш важливим, ніж будь-яке економічне чи правове питання. Про це він сказав 29 червня на засідання Громадської гуманітарної ради, повідомляє офіційний сайт глави держави.

 

На його думку, влада повинна найближчим часом створити інформаційний канал для суспільства, і в першу чергу ухвалити відповідний закон, але попередньо обговорити концепцію громадського мовлення на різних заходах і в Верховній Раді.

 

«Я пропоную, щоб ми сьогодні послухали Концепцію національного суспільного телебачення і радіомовлення. Після того, як ми її заслухаємо - винести цю Концепцію на широке громадське обговорення. Якщо наша Гуманітарна рада затвердить цю Концепцію, я пропонуватиму, щоб представники Гуманітарної ради взяли участь у громадських обговореннях цієї Концепції на різних заходах, і безумовно, у Верховній Раді», - сказав президент, пообіцявши організовувати такі громадські слухання на рівні громадських організацій, особливо журналістських.

 

Президент переконаний, що журналісти тільки формально вільні, а насправді вони залежні від власників мас-медіа, в яких працюють.

 

«Я завжди, коли зустрічаюся з журналістами, про це кажу і роблю на цьому наголос - не треба боятися правди. Треба боятися брехні. Оце - найважливіше. Тому я за те, щоб суспільство завжди отримувало якісну, всебічну інформацію, і дійсно наше суспільне телебачення і радіомовлення відповідало цим вимогам», - зазначив Янукович.

 

Президент запевнив присутніх, що з першої хвилини своєї роботи і по сьогодні він ніколи не ставив завдання втручатися в роботу ЗМІ. «Я ніколи, жодного разу - ні з журналістами, ні з власниками ЗМІ - не мав розмови на тему, що вони пишуть, чи що вони покажуть», - сказав він. На його думку, проблема свободи слова існує не тільки в Україні, а в будь-якому суспільства.

 

Нагадаємо, що активісти руху «Стоп цензурі!» пропонували Януковичу залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20970
Читайте також
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду