Ігор Лубченко: «Держкомтелерадіо ще платитиме Набруску за вимушений прогул»

25 Червня 2010
10430
25 Червня 2010
14:16

Ігор Лубченко: «Держкомтелерадіо ще платитиме Набруску за вимушений прогул»

10430
Ігор Лубченко: «Держкомтелерадіо ще платитиме Набруску за вимушений прогул»

Голова НСЖУ Ігор Лубченко здивований відповіддю прес-служби Держкомтелерадіо з приводу заяви Спілки журналістів про звільнення президента НРКУ Віктора Набруска.

 

Зокрема у своїй відповіді Держкомтелерадіо перелічує те, що ставить у провину Набруску. «Що робити із невизначеними структурно і дотаційними музичними колективами радіокомпанії? Як зупинити повальне знищення проводового радіо, руйнування через відсутність мовлення фінансово непідйомних потужних передавальних радіокомплексів? Чому за попереднє, з відомих причин сприятливе для Набруска В.І. п'ятиріччя, не вдалося домовитися про об'єднання зусиль НРКУ з обласними державними радіостудіями щодо утворення єдиної загальнодержавної мережі ФМ?», - запитує Держкомтелерадіо, і радить Спілці журналістів  розпочати співпрацю з новопризначеним керівником НРКУ.

 

Ігор Лубченко зазначив, що у заяві НСЖУ були поставлені запитання, щодо звільнення Набруска. «У заяві прес-служби жодної відповіді на наші запитання немає. Є голослівні звинувачення Набруска стосовно того, чого він не зробив в якості президента НРКУ. Хоча це було в  компетенції Держкомтелерадіо, а не НРКУ», - сказав Ігор Лубченко, додавши, що Держкомтелерадіо при формуванні державного бюджету не відстоює фінансові потреби НРКУ і не домагається того, щоб були виділені кошти на ці потреби.

 

На думку пана Лубченка, якщо у Держкомтелерадіо були зауваження до Віктора Набруска, то потрібно було йому про це повідомити. «Віктор Набруско би дав пояснення, і тоді розбиралася б комісія. Тим більше що Набруско протягом 10 років член колегії Дерпжкомтелерадіо. Має бути якась повага. Якби розібралися, то вияснили б, що з Набруском вже укладені 2 контракти (2000, 2005), і вважається, що це вже був безстроковий договір. І я думаю, якщо Набруско подасть до суду, то виграє його, і Держкомтелерадіо вимушене буде йому сплачувати за вимушений прогул», - зазначив Ігор Лубченко.

 

Нагадаємо, що НСЖУ вимагав скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ.

 

Працівники НРКУ направили відкритого листа до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, у якому просить продовжити термін дії контракту екс-президента НРКУ Віктора Набруска.

 

Сам Віктор Набруско в коментарі ТК сказав, що поки не має наміру оскаржувати наказ про своє звільнення.

 

Як повідомляла ТК, наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18 червня. Причина - закінчення терміну контракту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10430
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Народне слово
4963 дн. тому
Цікаво що з того що переформатували сітку мовлення НРКУ?!? Додали пару ток-шоу, натомість прибрали авторські програми які були дуже цікаві для загалу. Повсюди ці "ригіональні" виродки прагнуть усе переформатувати і перешматувати, нерозуміючи чи дасть це певну користь для слухачів! Краще б подумали над глобальним запитанням як впровадити радіокали НРКУ у верхній діапазон FM!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду